Ubica zvao rođaka da mu presudi

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.11.2014 - 12:40

U selu Soderce, nadomak Vranja, u nedelju popodne dogodilo se stravično ubistvo, kada je Radomir Đorđević (58) lovačkom puškom ubio svoju suprugu Branku Đorđević (54).

Kuća u kojoj se dogodio zločin Kuća u kojoj se dogodio zločin

Kako saznajemo, Radomir je Branku upucao nakon kraće porodične svađe, a zatim je i sebi pokušao da oduzme život.

Radomir je radnik „Simpa“, a on i njegova supruga Branka živeli su sami u porodičnoj kući u Sodercu.

Meštanii tog sela kažu da ništa nije ukazivalo na ovu tragediju, jer je Radomir važio za mirnog i stabilnog čoveka.
 

– Svi smo u šoku. To je poslednji čovek za koga bi pomislili da može tako nešto da uradi.

Ni sa kim u selu nije u svađi, samo sam čuo da je na sudu sa rođenim bratom zbog imanja. Priča se po selu da ga je brat dobio i da pored tog imanja treba i štetu da mu nadoknadi od oko 10.000 evra – kaže komšija Goran Tomić.

Nakon što je ubio suprugu Branku, Radomir je telefonom pozvao svog rođaka Tomu, ispričao mu šta je uradio, a zatim ga zamolio da dođe i ubije ga.

Kada je Tomislav dotrčao do kuće, zatekao je mrtvu Branku i teško povređenog Radomira.

- Ljudi koji su posle ubistva ušli u kuću rekli su mi da je napravljen lom u smislu prevrnute pune pepeljare, oborenih pojedinih stvari, što nas navodi na sumnju da su se baš posvađali.

Ne verujem ni u priče da je on iz čista mira ubio dok je ležala u krevetu, jer je verovatno nakon svađe odgurnuo na taj krevet i pucao u nju.

Ne mogu još uvek da poverujem šta se desilo, upravo iz razloga jer sam dobro poznavao tu porodicu – priča predsednik Mesne zajednice Soderce Branislav Jovanović.
 

Njegova supruga Snežana Jovanović kaže da je dobro poznavala pokojnu Branku i da joj se ona nikada ni za šta nije požalila.

– Pretpostavljam da su imali finansijskih problema i da je bilo, kao i u svakom braku trzavica, ali sve to i da jeste tako, nije razlog da ubije ženu i pokuša samoubistvo.

Kako god, ja sam ovde više od 30 godina i za taj period niije se dogodila ni jedna slična situacija i zato smo svi zatečeni – priča Snežana.

Inače, pokojna Branka nije nigde radila. Imaju sina koji je završio Vojnu akademiju i sada sa svojom porodicom živi i radi u Beogradu.

Ćerka je udata u Nemačkoj i kao azilantkinja nema prava na ulazak u Srbiju određeni vremenski period, tako da neće moći da prisustvuje sahrani svoje majke.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: