Uhapšen Ljubomir Ilkić, raniji čelnik SIMPA

Lokalne vesti - Četvrtak 19.03.2015 - 19:58

Doskorašnji izvršni direktor „Simpa“ iz Vranja i bivši direktor Kompanije "Simpo ŠIK" u Kuršumliji, Ljubomir Ilkić, uhapšen je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Prokuplju.

Ilkić je slovio na najozbiljnijeg kandidata za preuzimanje Ilkić je slovio na najozbiljnijeg kandidata za preuzimanje "Simpa" foto simposik.rs

Sumnja se da je izvršio krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi, saznaje RTS.

Prema saopštenju policije, sumnja se da je Ljubomir Ilkić od avgusta 2010. do juna 2013. godine kao odgovorno lice "Simpo Šik" iz Kuršumlije prodavao lesonit ispod cene. U to vreme Ilkić je bio i potpredsednik kompanije „Simpo“.

Ilkić se tereti se i da je nabavio osnovno sredstvo-formatizer i kupio dva polovna parna kotla firme "Vizard" Beograd po znatno višim cenama od tržišne.

Na taj način, on je ovoj beogradskoj firmi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 282 miliona dinara. Za isti iznos oštetio je "Simpo Šik" Kuršumlija, kao deo vranjskog „Simpa“.

Pripadnici Ministarstva nastavljavljaju rad na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem, prenosi RTS.

Ilkić je inače bio dugogodišnji čelnik SIMPA i značajan član SNS-a. U 2013. godiini, posle svađe u SIMPU i njegove smene, prešao je u SNS.

RTS, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: