Uhapšena još dva krijumčara migranata

Lokalne vesti - Utorak 23.08.2016 - 08:34

Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a, angažovane na obezbeđenju državne granice, u saradnji sa policijskim upravama u Vranju i Nišu, u odvojenim akcijama, otkrili su dve osobe iz Bujanovca, koje su pokušale ilegalno da prokrijumčare 21 migranta, saopštila je Vojska Srbije.

Patrola Vojske Srbije na zadatku; Foto: Vojska Srbije Patrola Vojske Srbije na zadatku; Foto: Vojska Srbije

G.C. (49) iz Bujanovca pokušao je da u putničkom vozilu ilegalno prokrijumčari dva državljana Pakistana i troje sirijskih državljana, kada su ga zaustavili službenici Policijske uprave iz Vranja.

Nakon 48-časovnog zadržavanja, G.C. je određen pritvor u trajanju od 30 dana.

Zajedničke snage vojske i policije, u saradnji sa službenicima Policijske uprave iz Niša, otkrili su tokom rutinske kontrole pokušaj ilegalnog krijumčarenja 16 migranata poreklom iz Avganistana u putničkom automobilu vranjanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.F. (36) iz Bujanovca.

Njemu je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova, nakon čega će  dalju odluku doneti nadležni sudski organi.

Od početka angažovanja zajedničkih snaga, 22. jula, Vojska Srbije i MUP su otkrili više od 3.700 migranata koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: