Uhapšeno sto imigranata, ranjen policajac

Lokalne vesti - Nedelja 30.11.2014 - 13:57

Pripadnici policijske uprave (PU) iz Vranja u subotu noću su u tri odvojene akcije sprečili trgovinu tačno 100 ilegalnih migranata iz afro-azijskih zemalja.

Prostor u kome je bilo smešteno 49 ljudi Prostor u kome je bilo smešteno 49 ljudi

Teže povrede, koje nisu opasne po život, u jednoj od akcija zadobio je policajac Miroslav T. (30) iz Vranja koji j smešten u vranjski zdravstveni Centar.

- Povređenog policajca je medicinski zbrinut, a njegove povrede nisu opasne po život – rekao je dežurni lekar Ljubiša Stojiljković.

Na Miroslava T. oko 03,30 časova, prilikom legitimisanja, vozilom „golf  2“ nasrnuo je Jugoslav M. (25) iz sela Vrtogoš kod Vranja, organizator jedne od tri grupe trgovaca ljudima.

- Svi organizatori trgovine migrantima privedeni su pravdi, a akcije su organizovali Regionalni centar za obezbeđenje državne granice, Odeljenje Kriminalističke policije i Odsek za pogranične poslove Policijske uprave iz Vranja – kaže Dragan Stamenković, portparol PU u Vanju.

U prvoj akciji policija je, kod Motela „Vranje“, zaustavila beli kombi marke „mercedes“ u kome je bilo 49 ilegalnih migranata kojima je Srbija bila zemlja u tranzitu na putu prema Evropskoj uniji.
 
Za upravljačem kombija bio Miloš P. iz Prizrena, višestruki prestupnik i stari poznanik policije na jugu Srbije, koji je na vozilu imao ukradenu tablicu sa registarskom oznakom Šapca.

Policija je u drugoj akciji kod sela Biljača, opština Bujanovac, u kombiju marke „tam“, u ranim jutarnjim satima, pronašla 41 ilegalnog migranta.

- Ovim vozilom upravljali su otac i sin iz Leskovca, čiji nam je identitet ostao nedostupan, a po svemu sudeći vezu između ove dve grupe držali su Branislav Mitić i Siniša Milanović, obojica omladinci iz sela Davidovac kod Vranja, - kažu u policiji.

U trećoj akciji trgovci ljudima, čiji je identitet ostao nedostupan pokušali su da sa dva putnička automobila, prema zemljama Evropske unije, prebace 10 ilegalnih migranata.

I ovaj lanac je prekinut, a ilegalni migranti su zadržani u Regionalnom centru koji se nalazi u selu Cakanovac kod Preševa.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: