Ukinut Dragan Tomić!

Lokalne vesti - Četvrtak 12.02.2015 - 14:48

Na poslednjoj sednici Skupštine akcionara Simpa iz Vranja ukinuta je funkcija predsednika kompanije i tom odlukom penzionisani Dragan Tomić više nema nikakve veze sa nekada najjačom fabrikom nameštaja.

funkcija predsednika Simpa vise ne postoji - Dragan Tomic / ilustracija funkcija predsednika Simpa vise ne postoji - Dragan Tomic / ilustracija

Kako se saznaje, funkcija predsednika Simpa ukinuta je izmenom Statuta kompanije, kojoj su se protivili zastupnik malih akcionara Budimir Mihajlović i predstavnik Grada Vene Zdravković.

– Na sednici je pored ostalog razmatrana konverzija dugovanja Simpa prema RFZO, a druga važna tačka bila je izmena Statuta kompanije. U okviru te tačke ukinuta je funkcija predsednika kompanije.

Glas protiv podigli su Buda Mihajlović kao zastupnik malih akcionara i predstavnik Grada Vene Zdravković.

I pored toga, Statut je promenjen, funkcija je ukinuta i usvojen je izveštaj sa prethodne sednice Skupštine akcionara – kaže jedan od akcionara Simpa.

Zastupnik malih akcionara Budimir Mihajlović rekao je da je ukidanjem funkcije predsednika kompanije, ukinuta i budućnost Simpa.

– Ja sam se na Skupštini javno izjasnio da neću da glasam za ukidanje funkcije predsednika i ukidanje Dragomira Tomića u toj funkciji.

Tako je i bilo.

Dragomir Tomić je tu fabriku stvorio, 50 godina je pravio i ovo što se sada događa u kompaniji ne ide u dobrom pravcu i neće dobro da se završi.

Mislim da nema niko razgloga za slavlje zato što je otišao Tomić, jer mislim da treba da tugujemo. Ako je otišao Tomić, možda je sa njim otišla i budućnost Simpa – kaže Mihajlović.

Podsetimo da je večiti predsednik Simpa Dragomir Tomić izašao u penziju januara ove godine. On je uslove za penzionisanje ispunio još davne 2002. godine.

Decembra prošle godine kompanija Simpo iz Vranja smenila je pet svojih direktora, među kojima je bila i izvršna direktorka Edit Tomić, supruga predsednika kompanije Dragana Tomića.  

Do smene je zvanično došlo 5. decembra, kada je na predlog direktora Simpa Slađana Disića Nadzorni odbor smenio pored Tomićeve, još i Miroljuba Petrovića, Srboljuba Ristića, Dragana Adžića i Milorada Đorđevića.  
 
autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: