Uključi se, posmatraj!

Lokalne vesti - Subota 02.04.2016 - 09:59

U toku aktuelne izborne kampanje svaki građanin u Srbiji, pa i u Vranju, ima mogućnost da sve aktivnosti političkih stranaka, pa i eventualne nepravilnosti prijavi preko android aplikacije „Posmatrač Izbora“.

Sa predstavljanja aplikacije FOTO S.  Tasić Sa predstavljanja aplikacije FOTO S. Tasić

Bečejsko udruženje mladih i Koalicija za nadzor javnih finansija pokrenuli su sajt i android aplikaciju pod imenom „Posmatrač izbora“, dok je partner na ovom projektu u Vranju NVO “Generator”.

Sanja Petrov, predstavnica “Generatora”, pojasnila je da je cilj ovog projekta da omogući građanima da budu posmatrači na predstojećim izborima.

- Svi video zapisi i fotografije biće korišćeni i nakon izbora, kada će Agencija za borbu protiv korupcije dostaviti izveštaje svojih kontrolora sa terena, sa kojima će podaci koje šalju građani na neki način biti upoređivani - kaže Petrov.

Nakon obrade informacija sve pristigle fotografije sa opisima se objavljuju po mestu zapažanja na mapi Srbije i dostupni su na internet portalu posmatrac-izbora.rs

Prijave aktiivnosti političkih stranaka i ostalih političkih subjekata su anonimne.

Svi zainteresovani građani, koji žele da budu aktivni učesnik ovih izbora mogu da preuzmu aplikaciju „Posmatrač izbora“ sa Google-ovog Play Store-a.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: