Ulice u Vranju najgore u Srbiji

Lokalne vesti - Sreda 01.10.2014 - 15:57

Ulice u Vranju u katastrofalnom su stanju, a nadležni kažu da para za njihovo sređivanje nema.

Jedan od primera vranjskih ulica Jedan od primera vranjskih ulica

Direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković ističe da su raskopane i uništene ulice posledica radova koje izvode Vodovod, Telekom i Elektrodistribucija.

– Problem je u izvođačima radova, ali i u inspekcijskim službama koje bi trebalo da pojačaju nadzor kada se intervencije rade. Mogu da kažem da grad Vranje ima među najgorim ulicama od svih gradova u Srbiji.

Kopaju se stare podzemne instalacije, a kada se radovi završe deo ulice se ne vraća u pređašnje stanje.

Najčešće te radove izvodi Vodovod, ali intervencije imaju i Telekom i Elektrodistribucija – kaže Stojković.

On dodaje da je veliki problem i to što pojedina preduzeća vrše radove i kopaju ulice, bez određenih dozvola, a da pritom ne obaveštavaju Direkciju koja bi morala da vrši nadzor nad tim radovima.

– Vodovod rupe zakopava sam, a ostali izvođači angažuju podizvođače koji gledaju da prođu što jeftinije, pa iskopine zatrpavaju šljunkom i zemljom.

Zbog toga imamo propadanje ulica i ulegnuća, pa samim tim i haotično stanje istih celih saobraćajnica.

Za popravku, odnosno presvlačenje gradskih ulica para trenutno nema, jer to nije mala cifra. Potrebno je više miliona dinara da bi se ulice u Vranju sredile – kaže Stojković.

Kako je dodao, za početak bi izvođači radova trebalo da počnu da obaveštavaju Direkciju o izvođenju radova, kako bi to preduzeće vršilo nadzor.

Sa druge strane, direktor Vodovoda Krsta Janjić tvrdi da to preduzeće nikada ništa ne radi bez nadzora i dozvole Direkcije za izgradnju.

– Nije tačno da mi vršimo radove, a da prethodno o tome ne obavestimo Direkciju. Uvek, ali baš uvek im pošaljemo zahtev.

Jedino kada imamo hitne intervencije, odradimo posao, pa im sutradan uputimo obaveštenje. I sada kada su u toku radovi u glavnoj ulici, svakodnevno imamo nadzor ljudi iz Direkcije.

Svuda gde kopamo ulice zatrpavamo šljunkom, a kasnije to i asfaltiramo. Jednom mesečno dobijam kamion asfalta i mesto radova dovedem u prvobitno stanje.

Evo ovih dana očekujem dva kamiona, tako da ćemo popuniti sve rupe na gradskim ulicama koje smo mi napravili. Do sada smo sa Direkcijom imali korektnu saradnju, tako da mi nije jasno odakle sad ovo – pita se Janjić.

Ako se izuzme ulica Kralja Stefana Prvovenčanog u kojoj se trenutno menja kompletna vodovodna mreža, u katastrofalnom stanju su i ostale ulice u strogom centru Vranja.

Rupa do rupe u Bore Stankovića i to u delu ispred gradske Crkve, zatim u ulici Albanske golgote, Jovana Jankokvića Lunge, Sime Pogačarevića, Južnomoravskoj, Mišarskoj, Zmaj Jovinoj, Kneza Miloša na potezu pored gradskog parka, Hercgovačkoj, Mostarskoj, Gnjilanskoj i još mnogim ulicama u Vranju.

Pozivamo sve koji prate portal OK Radija da nam šalju fotografije koje pokazuju stanje u njihovoj blizini, na adresu acaokradio@gmail.com

autor: Aleksandar Aca Stojković 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: