Umesto KARAĐORĐA - SKENDERBEG

Lokalne vesti - Subota 02.07.2016 - 10:28

Vranje - Većina odbornika skupštine opštine Bujanovac na jednom od prvih zasedanja lokalnog parlamenta izglasala je predlog da centralni trg ovog grada umesto imena Karađorđa Petrovića ponese ime Skenderbeg.

Nema mira u Bujanovcu FOTO OK Radio Nema mira u Bujanovcu FOTO OK Radio

Ovo nije prvi pokušaj albanskih predstavnika da promene ime trgu, ali će ipak Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dati završnu reč.

Na sednici lokalnog parlamenta ova tačka je uvrštena naknadno, a za dopunu dnevnog reda glasali su i predstavnici Srba koji su u vlasti, dok je protiv bilo sedam odbornika SNS.

Nenad Mitrović, odbornik naprednjaka u Skupštini opštine Bujanovac, kaže za "Novosti", da je nakon višečasovne rasprave predlog koji je došao od strane Jonuza Musliju, predsednika Skupštine, usvojen većinom glasova albanskih odbornika.

- Predstavnici Srba i iz vlasti i iz opozicije, njih 14 bili su protiv. Ovakve odluke samo utiču na podizanje tenzija u multietničkoj opštini na jugu Srbije - objašnjava Mitrović za Novosti.
 

Novosti, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: