UMETNIK za pesme i LOPOVLUK

Lokalne vesti - Sreda 18.05.2016 - 13:25

Policija je otkrila osobu koja je u vreme prvomajskih praznika ukrala veću količinu mermernih ploča sa gradilišta na šetalištu u Vranju, a po saznanjima OK Radija, radi se o veoma poznatom ovdašnjem umetniku i društvenom radniku.

Mesto odakle su ukradene stare, korišćene ploče FOTO: D. Ristić/OK Radio Mesto odakle su ukradene stare, korišćene ploče FOTO: D. Ristić/OK Radio

Iz vranjske policije su saopštili samo da je o slučaju obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vranju i da je rad na slučaju u toku, ali nisu hteli da otkriju identitet lopova.

- Krađa mermernih ploča se desila za vreme praznika i Direkcija za izgradnju, kao odgovorrna firma, prvog narednog radnog dana podnela je krivičnu prijavu protiv NN lica - kaže za OK Radio direktor ovog preduzeća Dragan Stojković.

Kako je gradilište bilo obezbeđeno video nadzorom, ustanovljeno je i ko je bio počinilac, ali zbog činjenice da je dotični lopov poznat gradski pesnik i društveni radnik, za sada niko ne želi da otkrije njegov identitet.

Prema saznanjima OK Radija, kamere su usnimile poznatog, ne samo vranjskog nego i nacionalnog pesnika i društvenog radnika, šefa jednog ovdašnjeg umetničkog udruženja, kako krade mermerne ploče male, gotovo simbolične vrednosti.

Nezvanično, policija je kod osumnjičenog pronašla mermerne ploče, koje su vraćene Direkciji, pa će se postupak dalje voditi u redovnom postupku.

- Tražićemo, naravno, odštetu i formiraćemo komisiju koja će izvršiti prebrojavanje materijala, da bi se ustanovilo da li je ukradeno još nešto osim pronađenih ploča – kaže Stojković.

Inače, radi se o starim mermernim pločama, koje su zamenjene prilikom rekonstrukcije platoa kod Robne kuće.

Materijal je bio skladišten kod stepeništa koje vodi prema kafiću „Paragraf“.

Ukradeno je ukupno deset ploča, a njihova procenjena vrednost je 35.600 dinara.

Ostaje samo pitanje zašto pollicija ne izlazi sa imenom osumnjičenog. Štiti ga neki interes, koji javnim ličnostima omogućava da kradu, a da za to ne budu javno procesuirani?

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: