UMETNOST I HUMANOST: Za slike preko 1000 EVRA

Lokalne vesti - Četvrtak 27.04.2017 - 08:30

U organizaciji udruženja „Roditeljstvo plus“, u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, u sredu je održana humanitarna aukcija umetničkih dela, sa koje je sav prihod išao na računa za lečenje Miljane Ristić Stanković.

Sa otvaranja aukcije FOTO OK Radio Sa otvaranja aukcije FOTO OK Radio

Logističku podršku je pružio Narodni univerzitet u Vranju, koji je prikupljao i knjige koje su takođe bile ponuđene na prodaju, a prihod će biti uplaćen za Miljanino lečenje.

Na aukcijsku prodaju je ponuđeno 46 dela umetnika iz Vranja, ali i iz Niša, Kraljeva, Beograda i iz Bugarske.

Narodni muzej iz Vranja je ponudio 15 slika iz svog depoa, a Narodni univerzitet 10 dela iz svog fundusa, sa likovnih kolonija prethodnih godina.

Pored toga, vranjski umetnici su lično donirali još 21 delo, pretežno, ulja na platnu.

Na aukciji su prodata 23 umetnička dela, u ukupnom iznosu od 126.000 dinara.

Najveću pojedinačnu cenu postiglo je ulje na platnu „Sutkina kuća“ Dragana Stojanovića Šutila, koje je prodato po ceni od 15.000 dinara.

Među kupcima koji su licitirali najveći broj dela bili su advokat Slobodan Nešić i Dejan Manić, predsednik vranjskog ogranka JS.

Organizatori su zadovoljni odzivom kupaca i urađenim poslom.

- Mislim da smo uradili odličan posao, ali najvažnije je da su naši sugrađani pokazali humanost i da su izdvojili novac u okviru svojih mogućnosti, koji će pomoći Miljaninom izlečenju.

Svi mi smo uz nju i želimo joj da se što pre vrati kući svojoj porodici i četvoromesečnom sinu
– kaže direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević.

U uvodnom programu su učestvovali učenici Tehničke škole i O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“, koji su čitali odlomke iz knjiga koje su ponuđene na prodaju.

Aukciju je otvorila Slavica Cvetković, novinar „Vranjskih“, koja je apelovala na sve prisutne, ali i javnost Vranja, da se uključi u humanitarnu akciju pomoći za Miljanu Ristić Stanković, jer je i sama imala slično iskustvo kada je njenom sinu Rastku bila potrebna pomoć za lečenje.

U ovu humanitarnu akciju uključili su se i vranjski pisci koji su donirali svoje, ali i knjige iz privatnih biblioteka, proizvođači rukotvorina i nakita, kao i proizvođači kolača.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: