UPIS: Više mesta nego učenika

Lokalne vesti - Sreda 06.07.2016 - 10:07

Raspored učenika za upis u srednje škole u Vranju objavljen je u utorak.

Dnevnici očekuju nova imena FOTO OK Radio Dnevnici očekuju nova imena FOTO OK Radio

Prvi upisni krug obavlja se 5. i 6. jula, dok se liste želja za drugi upisni krug predaju 5. jula, a upis se vrši 8. jula.

Osnovnu školu u Vranju ove godine završava 872 učenika, koji će moći da se upišu na jedno od 930 mesta koliko ih ima u srednjim školama u Vranju.

Najveće interesovanje učenika u Vranju je za Medicinsku školu, Gimnaziju i Ekonomsku, u kojima su mesta popunjena već u ovom krugu.

Prema podacima iz Ministarstva porosvete - odeljenje u Vranju, najmanje interesovanje u prvom krugu vladalo je za srednju školu u Trgovištu za obrazovni profil trgovac, gde se upisao samo jedan učenik.

Novina oko upisa ove godine je to što učenici koji žele da upišu četvorogodišnje škole moraju da imaju minimum 50 bodova sa testa i tokom školovanja, dok će oni koji imaju manje bodova morati da upišu trogodišnje škole.

Na nivou okruga posle prvog upisnog kruga ostalo je 439 slobodnih mesta za 130 učenika koji su ostali neraspoređeni.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: