Uroš Trajković napušta vranjsko zdravstvo

Lokalne vesti - Utorak 10.03.2015 - 11:32

Bivši direktor Zdravstvenog centra u Vranju Uroš Trajković podneo je zahtev za raskid ugovora o radu sa ZC, ali odgovora nadležnih još uvek nema.

Trajković će raditi u Novom Sadu Trajković će raditi u Novom Sadu

Pedijatar Trajković nedavno je zatražio odobrenje za korišćenje godišnjeg odmora za ovu godinu, ali mu to nije odobreno, uz obrazloženje da se za to nisu stekli uslovi.

Prošle nedelje je Trajković svoj zahtev preinačio i napisao u napomenu da će nakon korišćenja tog odmora dobrovoljno raskinuti ugovor o radu. Odgovor na to još uvek mu nije stigao iz Zdravstvenog centra.

– Već je prošlo oko nedelju dana od kada sam podneo zahtev za korišćenje godišnjeg odmora sa napomenom, ali još nema odgovora.

Baš me zanima šta će sada menadžment Centra da smisli. Ja sam najpre tražio godišnji odmor za 2015. godinu, 35 radnih dana koliko me zakonski sledi, ali su mi odgovorili da nema uslova da iskoristim taj odmor.

Onda sam ja zatražio raskid ugovora o radu pod uslovom da iskoristim godišnji odmor na šta imam puno pravo. E onda je nastao tajac.

Ništa se ne dešava, ništa mi ne odgovaraju – kaže Trajković.

U zahtevu je Uroš naveo da bi na godišnji odmor otišao 12. marta, a da se na posao ne bi vraćao po isteku odmora.

On je na bolovanju skoro godinu dana, sa kratkim prekidima. Vršila dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Vranju Vladimir Stamenković kaže da će Centar odgovoriti Trajkoviću i da će odluka biti doneta u skladu sa zakonom.

Inače, Uroš Trajković definitivno odlazi iz Vranja. Kako je potvrdio za OK Radio, seli se u Novi Sad, gde će dobiti posao u privatnoj ginekološkoj klinici „Ferona“.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: