Uspela peticija u Zmajevoj školi

Lokalne vesti - Subota 06.09.2014 - 11:14

Učenici petog razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Vranju pohađaće nastavu po starom rasporedu u odeljenjima koja su formirana 1. septembra.

ulaz u OS Jvan Jovanovic Zmaj u Vranju ulaz u OS Jvan Jovanovic Zmaj u Vranju

To je dogovoreno na sastanku roditelja učenika sa načelnikom Školske uprave Leskovac Tomislavom Simonovićem.
 
Sastanak je održan nakon protesta koji su roditelji organizovali u školskom dvorištu želeći da spreče ponovno razvrstavanje đaka po odeljenjima.

Peticiju kojom su se obratili Ministarstvu prosvete gradskom Sekretarijatu za obrazovanje, gradskom većniku, Zaštitniku prava građana Grada Vranja, potpisalo je 60 roditelja spremnih da decu ostave kod kuća ukoliko nastavu ne budu pohađali u već formiranim odeljenjima.

- Raspored učenika ostaje po starom naši zahtevi su prihvaćeni s tim što se formira i peto odeljenje sa đacima koje dobrovoljno prebace roditelji, kako 12 prosvetnih radnika, toliko petaci imaju predmeta ne bi ostalo bez časova - kaže Ninoslav Nikolić roditelj učenika petog razreda.

Saša ilić, direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ tvrdio je da je do ponovnog formiranje odeljenje sa drugačijim rasporedom došlo iz razloga što je Ministarstvo prosvete tek prošle nedelje omogućilo formiranje petog odeljenja.

Nikolić objašnjava da je i sam načelnik na sastanku napomenuo da je formiranje petog odeljenja “moglo ali i nije moralo da se desi”.

Prema tvrdnjama roditelja ponovno razvrstavanje dece po odeljenjima urađeno je po zahtevu jednog roditelja kome se nije sviđao sastav dece u odeljenju gde je raspoređeno njegovo dete, jer se u tom odeljenju nalazi većina romske dece.

Tatjana Stamenković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: