Usvojen KODEKS PONAŠANJA gradskih činovnika

Lokalne vesti - Četvrtak 14.12.2017 - 13:23

Gradsko veće Vranja usvojilo je u četvrtak kodeks ponašanja službenika i nameštenika lokalne samouprave, kojim se želi približiti rad službi i organa Grada stavrnim potrebama građana.

Uređuje se način komunikacije, odgovaranja i ophođenja službenika FOTO: OK Radio Uređuje se način komunikacije, odgovaranja i ophođenja službenika FOTO: OK Radio

Kodeks je jedna od novina koje donosi Zakon o zaposlenima u lokalnoj samoupravi.

Usvajanjem i primenom ovog kodeksa želi se unaprediti ostvarivanje zaštite prava i sloboda stranaka, odnosno, približiti rad organa, službi i organizacija osnovanih od strane Grada Vranja, stvarnim potrebama građana, stoji u dokumentu.

Ovim će se urediti način komunikacije, odgovaranja i ophođenja službenika i nameštenika lokalne samouprave prema građanima, kaže portparolka Gradskog veća, Zorica Jović.


- Plan zapravo predstavlja neku vrstu uputstva našim sugrađanima kako i kome se mogu obratiti u slučaju da nisu dobili odgovor u predviđenom roku ili se neko od službenika nije ophodio onako kako zakon nalaže.

U suštini, ova pravila su delimično primenjivana i dosad, ali je sada to uređeno i postojaće lice koje će biti ovlašćeno za kontrolu primene kodeksa
– pojašnjava većnica.

Kodeks ponašanja će uskoro biti postavljen na zvaničnom gradskom sajtu i biće slobodan za preuzimanje.

Ovim dokumentom su predviđene i sankcije za nepoštovanje pravila.

Predviđena su i pravila oblačenja gradskih službenika, ali samo u načelu, dok će detalji biti precizirani nižim aktom koji tek treba da se donese.

Na sednici su usvojeni i programa poslovanja sa finansijskim planom za 2018. godinu javnih preduzeća „Vodovod“, „Novi dom“, Zavod za urbanizam, „Parking servis“, Uprava Banje i „Komrad“.

Većnici su usvojili i nacrt Akcionog plana unapređenja baze podataka poreskih obveznika Lokalne poreske administracije, kojim će ova baza biti proširena i dopunjena preciznijim i potpunijim podacima, kao i podacima o izmirenim i neizmirenim obavezama poreskih obveznika prema lokalnoj samoupravi.

Sve odluke Gradskog veća biće prosleđene odbornicima gradske Skupštine na razmatranje i usvajanje.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: