Valentino među karanfilima

Lokalne vesti - Sreda 25.06.2014 - 08:23

Vranje – Ovogodišnja turističko - kulturna manifestacija “Dani karanfila", koja se održava u Vranjskoj Banji, trajaće od 4. do 5. jula.

Sahat kula, obeležje Vranjske Banje Sahat kula, obeležje Vranjske Banje

Ova manifestacija se po prvi put održava u okviru “Banjskog kulturnog leta”, a organizatori najavljuju i promene koje će biti vidljive u samom sadržaju programa, prvenstveno u glavnom događaju izboru za “Karanfil devojče” koje se održava po 51. put.

Početak program planiran je za petak, 4. jula,  kada će trubači sa Vidikovca odsvirati budilicu, dok će tokom dana biti organizovan etno sajam, kao i sajam knjiga, meda i vina.

Prvog dana planirano je i pripremanje starih srpskih odnosno  lovačkih jela, a u večernjim satima biće priređena izložba “Karanfil devojče na fotografijama od osnivanja do danas" na kojoj će biti prikazanei sve pobednice dosadašnjih takmičenja, a planirano je i njihovo lično prisustvo.

Posetioci će, za kraj prve večeri, imati priliku da pogledaju i takmičenje mladih trubačkih orkestara koje je zakazano za 20 časova, a obezbeđene su i vredne nagrade za prva tri mesta u vidu muzičkih instrumenata, truba i goča.

Drugi dan manifestacije počeće šahovskim turnirom u uređenom šahovskom vrtu koji će turistima i građanima banje ostati na slobodno korišćenje, a  nastaviće se karnevalom dece predškolskog uzrasta i defileom kulturno-umetničkih društava.

Kruna manifestacije biće izbor najlepše devojke, koji će biti održan na centralnoj bini ispred restorana ,,Kosovo".

Prema rečima predsednice gradske opštine Vranjska Banja Slavice Sotirović, za razliku od prethodnih, nastup devojaka koje će se nadmetati za titulu “Mis karanfila” biće ocenjivan isključivo po lepoti lica i stasa dok defilea u bikiniju neće biti.

- Hteli smo da se vratimo na nešto što je bila ideja osnivača ove manifestacije, a to je da pobedi devojka sa najlepšim licem, najlepšim stasom.

Nagrade su atraktivne, svaka devojka će dobiti po nešto, obezbeđene su haljine, cipele i kozmetički preparati, a za nositeljke lenti pripremljene su i specijalne nagrade – kazala je Sotirović za OK radio.

Ona dodaje da će nastup biti omogućen samo punoletnim devojkama i po njenim rečima već vlada veliko interesovanje što dokazuje činjenica da su se za učešće prijavile i devojke van Pčinjskog okruga.

Završetak finalne večeri obeležiće nastup grupe “ Valentino” , što je takođe jedna od novina, jer su dosadašnji nastupi uglavnom bili koncipirani na izviđače narodne i folk muzike.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: