VANDALIZAM NA VLASINI: Uništen spomenik stradalima

Lokalne vesti - Petak 12.08.2016 - 13:46

Vranje - Spomenik tragično nastradalom đaku Mladenu Pejčiću i njegovom učitelju Videnu Jovanoviću, koji se nalazi blizu brane na obali Vlasinskog jezera oštećen je tako što je sa njega odlomljen poveći komad mermera.

Učitelj i njegov đak utopili su se krajem devedesetih u jezeru FOTO N. Stanković/OK Radio Učitelj i njegov đak utopili su se krajem devedesetih u jezeru FOTO N. Stanković/OK Radio

Novica Stanković, šef Službe PIO “Vlasina” šokiran je ovakvim potezom vandala.

 - Kakav je to "čovek" koji je mogao da uradi ovako nešto? Kuda ide ovaj svet?

Nisam mogao da verujem šta sam video. U tom trenutku sam bio sa turistima iz Nemačke i Holandije.

Uspeo sam nekako da ih povedem da ne idu u tom pravcu, i ne vide ovakvu bruku, i to šta pojedini posetioci rade na Vlasini.

Ovakvo divljaštvo me ostavlja bez komentara, slomiti spomenik tragično nastradalom učitelju i đaku, nema nikakvog opravdanja
- kaže Stanković.

Učitelj Jovanović i njegov đak Pejčić iz O.Š.”Branko Miljković” iz Niša  nastradali su u Vlasinskom jezeru krajem devedesetih godina prošlog veka.

Učitelj Jovanović skočio je u jezero da spasi svog učenika, ali su se obojica utopili.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: