VANREDNO OBEĆANJE: Za jug mora da ima

Lokalne vesti - Nedelja 25.01.2015 - 19:03

Vranje - Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić posetio je Pčinjski okrug i mesta koja su prethodnih dana poplavljena.

Ministar Ilić sa gradonačelnikom Antićem u Vranju Ministar Ilić sa gradonačelnikom Antićem u Vranju

Prilikom obilaska brane Prvonek, Ilić je kazao da je najteža situacija u Vladičinom Hanu, gde su proradila klizišta i gde je veliki broj kuća ugrožen.

Ministar je obećao i pomoć države u saniranju štete nastale izlivanjem reka i potoka.

– Mogu da kažem da sam iz onoga što sam video tokom obilaska Pčinjskog okruga zaključio da su oštećenja putne infrastrukture velika.

Ima velike štete i na mostovima i privatnim objektima u celom okrugu.

Daleko najkritičnije je u Vladičinom Hanu gde su se pojavila klizišta za čiju sanaciju će trebati mnogo napora i sredstava.

Takođe i ovaj put koji iz Vranjske Banje vodi do brane je u očajnom stanju – rekao je Ilić.

On je dodao da će Ministarstvo za vanredne situacije u narednom periodu raditi preventivno kako do ovakvih situacija ne bi dolazilo prilikom većih padavina i topljenja snega.

– Ovako nešto ne sme da se čeka, već treba sve uraditi kako do izlivanja reka i pritoka ne bi dolazilo.

Dakle, prevencija je vrlo važna i ona mnogo manje košta od štete koja nastane prilikom ovakvih situacija.

Ja ću sačiniti izveštaj Vladi i učiniću sve da država pomogne jugu Srbije u saniranju posledica od poplava – kazao je Ilić.

On je pre obilaska brane Prvonek održao sastanak sa gradonačelnikom Vranja, načelnikom Pčinjskog okruga i predsednicom gradske opštine Vranjska Banja.

Takođe, Ilić je prisustvovao i sednici gradskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je ocenjeno da je celokupna situacija sa poplavama u Pčinjskom okrugu pod kontrolom.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: