VANREDNO STANJE - zadnja šansa (FOTO)

Lokalne vesti - Četvrtak 25.05.2017 - 08:50

Meštani ulice Ljutice Bogdana u gornjem delu Vranja već tridesetak godina čekaju na asfaltiranje, pa kako su digli ruke od bezbrojnih obećanja, kažu da jedva čekaju sledeće vanredno stanje da im nadležni, bar koliko-toliko srede ulicu.

Do kuće peške ili teškim mašinama: Ljutice Bogdana FOTO OK Radio Do kuće peške ili teškim mašinama: Ljutice Bogdana FOTO OK Radio

Na jedva desetak minuta hoda od centra grada, iznad ATD-a, prostire se  ulica Ljutice Bogdana, kojom nakon kiše može da se prođe samo vojnim ili poljoprivrednim vozilima, a stanje je sa svakom padavinom sve gore i gore.

M. J. čitalac OK Portala i žitelj ove ulice kaže da su se on i njegove komšije naslušali silnih obećanja od nadležnih, ali rezultata nikako nema.

- Otkako pamtim, poslednjih trideset godina, svi obećavaju da će rešiti naš problem, ali do dana današnjeg ništa – kaže rezignirano on.

Ili, gotovo ništa. Prilikom vanredne situacije usled poplava, pre dve godine, mehanizacija „Vodovoda“ je prošla, posula nešto zemlje i šljunka i zaravnalo put, pa je stanje bilo podnošljivo, bar neko vreme.

Zbog toga, M. J. u šali komentariše da ovdašnji ljudi jedva čekaju novo vanredno stanje kako bi im se ulica opet minimalno sredila.

Umorni od jalovih obećanja, meštani su se u više navrata sami organizovali, popunjavajući rupe zemljom i peskom, ali sve to traje do prve jače kiše, kada stanje, po pravilu, bude još gore.

Obraćali su se i gradskim strukturama, ali od toga nije bilo koristi.

- Kada se za pomoć obratimo mesnoj zajednici, oni nas pošalju u opštinu, iz opštine u sektor za vanredne situacije, odatle u Direkciju za razvoj, a oni, pak  ponovo u opštinu.

Sada, kada nema više Direkcije, ne znaju kuda ni da nas pošalju
– ogorčeno kaže M. J.

 

Veliki problem je i što kroz ulicu često ne mogu da prođu ni vozila hitne pomoći, niti vatrogasci, pa žitelje muči i ta potencijalna opasnost.

- U vreme kiša ni komunalci ne sakupljaju đubre, koje svi donosimo do raskrsnice, pa dok se put ne osuši, psi lutalice danima razvlače smeće po naselju.

Njačudnije je što se u naselju nalaze i bazeni „Vodovoda“ kojim se pola grada snabdeva vodom, kao i antena MTS-a, ali ni to nije adut da se neko smiluje i ulicu sredi po standardima, ako ne 21. a ono bar 20. veka
– kaže M. J.
 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: