Već druga premijera vranjskog teatra

Lokalne vesti - Sreda 17.09.2014 - 11:19

Pozorište ,,Bora Stanković“ iz Vranja odigraće u sredu u 20 časova u Domu vojske svoju drugu premijeru u ovoj sezoni.

Akteri nove predstave Akteri nove predstave

Komediju ,,Kude mi je žena“, po tekstu Luke Đakomocija, adaptirala je i režirala Lilijana Ivanović,  dok su uloge poverene Žetici Dejanović, Marku Petričeviću  i Bojanu Jovanoviću. Orginalni naziv Đakomocijevog dela je ,,Neobična pošiljka“.

Rediteljki Ivanović  ovo je druga predstava u vranjskom teatru ove sezone.

 Pre nedelju dana premijerno je prikazana drama ,,Ljubavi Džordža Vašingtona“ u njenoj režiji. Ona kaže da strepi od toga kako će premijera proći kod publike jer je tekst pisan na lokalnom dijalektu.

- Još dok sam čitala tekst na italijanskom, učinio mi se veoma zanimljivim. Sada kada smo ga uz pomoć glumaca adaptirali na vranjski jezik, mislim da je mnogo bolji od originala.

Poseban je osećaj u Borinom Vranju, pisati Borinim jezikom, i zbog toga sam veoma uzbuđena kako će to proći kod publike – kaže Ivanovićeva.

Radnja predstave je takva da publiku drži u neizvesnosti do samog kraja Žetica Dejanović  u predstavi igra Stojanku, koja je rešila da promeni svoj život.

- Vrlo sam srećna što sam deo ove ekipe koja je radila predstavu. Smejaćemo se svi, zajedno sa publikom, jer je ovo posle predstave ,,Kako snimiti porno film“, komedija od koje očekujemo veliki uspeh.

Uostalom, pokazalo se da publika baš i traži komedije na lokalnom dijalektu, tako da mislim da će se ovo delo dugo igrati u našem pozorištu - rekla je Dejanovićeva.

Repriza predstave zakazana je za četvrtak, takođe u 20 časova.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: