VESELI DOKTORI vranjskom pesmom lečili Beloruse

Lokalne vesti - Sreda 14.06.2017 - 11:48

Grupa „Veseli doktori“ iz Vranja dobitnik je prve nagrade na 4. Međunarodnom književno – muzičkom festivalu „Slovenski venac“ u Belorusiji.

Provala emocija u Belorusiji FOTO: mrpl.city/screenshot Provala emocija u Belorusiji FOTO: mrpl.city/screenshot

Festival je održan 9. i 10. juna u beloruskom gradu Breza, uz učešće muzičko – poetskih snaga devet slovenskih zemalja: Belorusije, Ukrajine, Rusije, Poljske, Srbije, Makedonije, Češke, Slovačke i Bugarske.

„Veseli doktori“ su pozvani nakon što se na ovom festivalu prošle godine dr Srđan Tomić predstavio kao poeta.

- Ja sam učestvovao kao pesnik, ali sam u večernjim, neformalnim druženjima, društvo uveseljavao svirajući sve moguće instrumente koje sam tamo zatekao.

Zbog toga su odlučili da me ove godine vide na zvaničnoj sceni festivala, zajedno sa mojim drugovima
– opisuje Tomić.

„Veseli doktori“ su se beloruskoj publici predstavili kao trio u sastavu: Srđan Tomić – violina, Saša Radičević – harmonika i Kristijan Đorđević – klavir.

Svojim programom sastavljenim od vranjskih pesama u etno džez obradi, vranjski bend je istinski ganuo tamošnju publiku, kaže Tomić.

- Oni toliku provalu emociju do sada nisu imali, jer je njihova muzika drugačija od naše.

Naše emocije su ih slomile, uprkos tome što smo nastupili kao trojka, a tamo su nastupali orkestri sa po desetak i više članova, i dobili smo nagradu, koja je za muzički deo po prvi put uvedena na festivalu
– zadovoljan je Tomić.

Nagrada nikako nije bio motiv učestvovanja na festivalu i vranjskim doktorima je došla posve neočekivano.

Nama je bitno bilo da se tamo pojavimo i pokažemo da su Srbi živi, da imaju šta da kažu na kulturnom planu i da Vranje nije slepo crevo Srbije i Balkana – ističe vranjski veseli doktor.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: