Video nadzor Vranja od novembra

Lokalne vesti - Utorak 26.05.2015 - 12:55

Grad Vranje najkasnije u novembru ove godine dobija video nadzor, saopštio je u utorak Savet za bezbednost u saobraćaju.

U Vranju će biti postavljeno 28 kamera FOTO T. Stamenković U Vranju će biti postavljeno 28 kamera FOTO T. Stamenković

Na 29 pozicija na teritoriji grada Vranja biće postavljeno 40 kamera,  o čijim mestima je odlučivala PU Vranje.  

Postavljanje sistema video nadzora grad će koštati ispod 20 miliona dinara.

- Osam ponuđača se javilo za učestvovanje na tenderu. Za  desetak dana biće odabrana ponuda, čeka se samo stručna provera od strane MUP-a koji odlučuje po kom projektu će biti izrađen čitav sistem.

Krajem leta biće raspisan i tender  za izvođača radova. Postoje četiri firme koje su validne da odrade ovaj posao. Ceo posao biće završen u novembru – kazao je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Perica Janković.

Prema rečima Igora Milanovića, zamenika predsednika Saveta  28 kamera pratiće javnu bezbednost .

- Po jedna kamera planirana je kod svih škola u gradu i to je početak, jer će se možda javiti potreba da recimo cela škola bude pokrivena kamerama. Svaki izlaz iz grada biće pokriven.

Planirano je postavljanje 12 kamera što se tiče bezbednosti u saobraćaju , koje će beležiti prekoračenje brzine i dve kamere koje će evidentirati prolazak na crveno svetlo – kaže Milanović.

On je izneo podatak da je u poslednjih 15 godina na teritoriji grada poginulo 90 lica, a 2.106 lica povređeno je u saobraćajnim nezgodama.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: