Video prehlada vranjskih metalaca (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Nedelja 24.01.2016 - 22:33

Hevi metal bend Mud Factory iz Vranja objavio je najnoviji video singl „Where They Sleep“, koji su promovisali u subotu u Američkom kutku, uz izložbu fotografija Nemanje Đorđevića.

Ekipa spota Ekipa spota "Where They Sleep"; Foto: D. Ristić

Pesma je skinuta sa njihovog drugog EP-ja "Project Extinction" i ovim spotom Mud Factory završavaju promociju ovog izdanja i posvećuju se radu na novom materijalu.

Momci iz benda kažu da je video sniman tokom dva dana novembra u prostorijama nekadašnjeg zatvora u Pančevu.

 

Prostorije u podrumu sadašnjeg muzeja su tokom Prvog i Drugog svetskog rata korišćene kao zatvor.

- Dobili smo dozvolu od pančevačkog muzeja da snimamo u njihovom podrumu, koji je nekada služio kao zatvor i to je bilo veoma zanimljivo iskustvo.

 

Ovaj deo muzeja se otvara samo povremeno, za manifestacije kao što su "Noć muzeja" i slične i eto, za potrebe snimanja našeg spota.

Pošto smo po scenariju morali da snimamo bosi, herojski smo izdržali, ali smo se posle toga svi razboleli
– kaže za OK Portal basista Nemanja Stanković.

Video spot  je nastao po ideji benda i sadrži glumljeni deo, koji je sniman u starom zatvoru i studijske snimke benda u sviračkoj akciji.

 

- Bili smo ograničeni vremenom, jer je sav posao morao da se uradi za dva radna dana, a i sredstvima, jer smo bukvalno sve uradili sopstvenom opremom, ništa nismo iznajmljivali - kaže Nemanja Đorđević, rok fotograf, koji je u spotu imao ulogu reditelja.

 

Po zamisli članova benda, radnja spota je trebalo da se prilagodi zatvorskoj scenografiji.

- Bilo je zanimljivo snimati članove benda kako glume, jer ih znam od ranije i nisam znao kako će se snaći kao glumci – kaže Nemanja.

 

Bubnjar Vanja se pokazao kao najbolji glumac, a ostali, kako ko.

Ipak, s obzirom da se radi o muzičarima, a ne glumcima, jako su se dobro snašli.

 

- Meni je i dalje fotografija primarna, a u video vodama sam odskora i kad Mud Factory budu snimali nove pesme, verovatno ćemo nastaviti saradnju – najavljuje Nemanja.

Na promociji su bile izložene i Nemanjine fotografije, načinjene na snimanju spota i sa koncerata benda Mud Factory.

Spot je montirao Stefan Gaćeša, gitarista benda By-Pass i muzički producent, koji kaže da je bio izazov raditi na ovako kompleksnom zadatku, s obzirom na činjenicu da ni on ni Nemanja nisu video profesionalci.


- Nemanja živi u Beogradu, a ja u Pančevu, pa smo morali da usklađujemo naše obaveze, ali smo montažu uradili efektivno za samo šest radnih dana. – kaže Stefan.

 

Tokom promocije, autori spota su prisutnima prikazali fotografije nastale tokom snimanja, koje je uradio Nemanja Đorđević.

 

Ove fotografije bi trebalo da služe kao najava za "making of" video, odnosno, kratak film koji opisuje kako je nastao video spot vranjskih metalaca.


Pored pripreme novih pesama, Mud Factory nastavljaju koncertnu turneju nastupima u Pančevu, Nišu, Zaječaru, a krajem februara i u Vranju, nakon čega planiraju izlet u Bugarsku i Makedoniju.

- Za Vranje još uvek nismo precizirali tačan datum, ali će nastup biti održan do kraja februara u klubu OKCE – najavljuje basista Nemanja Stanković.

 


  

  



Ovaj tekst objavljen je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije u okviru projekta "Kulturni katapult". Sadržaj ovog teksta i  stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost OK RADIJA i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Ministarstva.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: