Vip mobile: Veća pokrivenost i bolji kvalitet signala

Lokalne vesti - Četvrtak 07.08.2014 - 14:54

Kompanija Vip mobile završila je modernizaciju opreme u Vranju i prvi rezultati merenja glavnih parametara mreže pokazuju da je obezbeđena veća pokrivenost signalom i bolji kvalitet razgovora.

direktor CTO Vip mobile Dejan Kastelic u Vranju direktor CTO Vip mobile Dejan Kastelic u Vranju

Radovi na unapređenju Vip-ove mreže završeni su pre četiri nedelje, a direktor CTO Vip mobile Dejan Kastelic najavljuje da će ovaj operater do kraja godine uložiti čak 23 miliona evra u modernizaciju 2G i 3G mreže širom Srbije.

Kako je kazao, Vip-ova oprema ispunjava najviše međunarodne i domaće tehnološke i ekološke standarde.

– Završili smo zamenu cele opreme i to praktično znači manje uređaja, što je veoma bitno za zaštitu životne sredine.

Reč je o modernoj opremi sa novim protokolima, što će rezultirati boljim kvalitetom mreže i razgovora. Ovom modernizacijom dobili smo čak 14 odsto kvalitetniji signal.

 

U novembru 2006. godine Vip kao član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. Zapošljava više od 900 stručnjaka i menadžera.

 

Veoma je bitno da ćemo sada imati fantastičan signal i u zgradama – kaže Kastelic.

Korisnici koji se odluče za Vip-ove postpejd pakete imaju mogućnost plaćanja odabranog telefona, tableta ili notebook-a na 12 mesečnih rata putem mesečnog računa za Vip usluge, bez kamate, što je jedna od velikih pogodnosti koju nudi ovaj operater.
 

– Trenutno najatraktivnija ponuda u Vip-u je promocija „Lepo vreme za popuste“. U zavisnosti od temperatura, odobravamo popuste na naše usluge.

Praktično to znači da ako je u Vranju danas bilo 40 stepeni, budućim korisnicima dajemo popust od 40 odsto na sve naše uređaje.

Naša iskustva kažu da Srbija prati svetske trendove.

Ono što najviše privlači naše korisnike su mobilni aparati, ali i inovativne ponude u smislu povoljnih paketa.

U sezoni letnjih odmora, Vip je svojim postpejd i pripejd korisnicima ponudio i besplatne roming dodatke koji do 15. avgusta važe za najpopularnije destinacije Crnu Goru, Hrvatsku, Grčku, Italiju, Tursku, Bosnu i Hercegovinu, Austriju, Sloveniju i Makedoniju – kaže Kastelic.

 

Vip-ovi privatni korisnici su tokom prvog tromesečja ove godine povećali obim internet saobraćaja za skoro 80 posto u odnosu na isti period prošle godine.

 

Vip je početkom godine uveo i najsavremenije sisteme za podršku korisnicima koji omogućuju personalizovaniji pristup i efikasniju obradu njihovih zahteva.

 

Prema rečima direktora CTO Vip mobile Dejana Kastelica, Vip-u se do kraja marta 2014. godine pridružilo više od dva miliona korisnika, što je rast od sedam odsto u prvom kvartalu.

To znači da je tržišno učešće kompanije 21.5 odsto.
 

U istom periodu prihodi su porasli za tri odsto do sume od 5.7 milijardi dinara.

Kako je saopšteno iz te kompanije, Vip zadržava trend održivog rasta zahvaljujući poverenju postojećih korisnika koji obnavljaju svoje ugovore, kao i  novim postpejd i poslovnim korisnicima koji sve više koriste govorne usluge i usluge prenosa podataka.

Vip je od novembra 2006. godine na ovamo u poslovanje uložio više od 807 miliona evra, uključujući iznos za kupovinu  licence, što ga svrstava u red najvećih grinfild investitora u Srbiji.

Samo u prvom tromesečju ove godine investirali su više od šest miliona evra, u najvećoj meri u Vipovu 2G i 3G mrežu i korisnički servis.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: