Virus gripa i u Vranju

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.01.2016 - 12:47

Virus gripa AH1 zvanično je registrovan i izolovan kod jednog pacijenta u Vranju, potvrdila je Biljana Popović, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje.

Još uvek nije kasno za vakcinaciju. Foto: Thinkstock / ilustracija Još uvek nije kasno za vakcinaciju. Foto: Thinkstock / ilustracija

Popovićeva pojašnjava da je virus izolovan kod jednog muškarca i da se on trenutno nalazi na lečenju u Nišu.

Ona najavljuje i da je u narednom periodu realno očekivati povećanje broja obolelih od respiratornih zaraznih bolesti.

S obzirom da je period hladnog vremena i da su ljudi upućeni na boravak u kolektivima i zatvorenim prostorijama, realno je očekivati povećanje broja obolelih.
 
Za vakcinaciju protiv gripa još uvek nije kasno. Na teritoriji Pčinjskog okruga ima još određen broj doza vakcina protiv gripa.

Sam početak pojave obolevanja od gripa je ponovo apel ljudima da se vakcinišu, a naročito hronične grupe bolesnika, one koje najteže podnose ovu infekciju - kaže Popovićeva
.

Epidemiolozi kažu da zasada nema naznaka da će grip u narednom periodu poprimiti razmere veće epidemije, jer su u pitanju poznati tipovi virusa influence.

Mogu da izazovu laku, ali i težu kliničku sliku, što zavisi od zdravstvenog stanja i pridruženih bolesti svake osobe.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: