VIŠKOVI U PROSVETI: Ima li nade?

Lokalne vesti - Sreda 19.08.2015 - 13:57

Prosvetni radnici, pretežno iz Vranja, nisu pokazali preveliko interesovanje za tribinu o tehnološkim viškovima u prosveti.

Sa tribine o višku zaposlenih u prosveti Sa tribine o višku zaposlenih u prosveti

Ministarstvo prosvete od 15. avgusta počelo je sa objavjivanjem spiskova tehnoloških viškova u srpskim školama, i po toj računici u Pčinjskom okrugu ima 208 ljudi viška.

Još uvek nije poznato šta će biti sa ovim ljudima - hoće li dobiti otkaze, otpremmnine, ili se pak ništa od toga neće dogoditi.

- U četvrtak imamo sastanak sa ministrom Verbićem, pa ćemo tada znati više detalja.

Sada je sigurno da se po školama mešetarilo fondom časova, a nada je da to više neće biti tako.

Samo transparentnošću i kontrolom rada direktora može se uvesti red u srpsko obrazovanje - kaže Jasna Janković, predsednica Unije prosvetnih radnika Srbije, koja je govorila na tribina održanoj u sali Gimnazije u Vranju.

U tehnološk viškove spadaju svi zaposleni u prosveti koji nemaju pun fond časova, ili uopšte nemaju časove, kakav je slučaj u manjim, pretežno seoskim školama.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: