VJT: Podignute optužnice za DVA UBISTVA

Lokalne vesti - Utorak 11.07.2017 - 14:17

Više javno tužilaštvo u Vranju je protiv V.Č. (36) iz sela Rajčilovci kod Bosilegrada podiglo optužnucu, zbog postojanja opravdane sumnje, da je počinio ubistvo.

Dvostruko ubistvo u fazi istrage. Foto: OK Rdaio Dvostruko ubistvo u fazi istrage. Foto: OK Rdaio

Prema navodima iz VJT, V.Č.  je u septembru prošle godine ispred porodične kuće usmrtio svoju majku, u stanju bitno smanjene uračunljivosti nakon verbalnog sukoba sa njom.

Zbog svađe koja je bila između pokojne V.Č. i supruge okrivljenog V.Č., nakon čega je ona napustila kuću sa decom, okrivljeni je svoju majku 12 puta izboo kuhinjskim nožem, posle čega je ona na licu mesta preminula.

- VJT u Vranju je nakon sprovedenog postupka istrage podiglo optužnicu protiv I.M. i I.V. iz sela Klisura kod Surudlice, zbog postojanja opravdane sumnje, da su kao saizvršioci učinili krivično delo ubistvo.

Njih dvoje su krajem septembra u stanju smanjene uračunljivosti, usled afekta straha i afekta gneva, srednjeg intiziteta, svesni svog dela čije su izvršenje hteli, kao i svesni da je njihovo delo zabranjeno, na šumskom putu ubili svog komšiju G.S.

Sa komšijom su bili u svađi i tog dana su ga prijavili da vrši bespravnu seču u šumi.

Bračni par je svog komšiju udarao motkama po glavi, a G.S. je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta
- navode iz VJT.

U fazi istrage je  slučaj dvostrukog ubistva koji se desio početkom maja ove godine.

VJT u Vranju donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv G.P. i C.S., zbog postojanja osnova sumnje da  je osumnjičeni G.P. iz Niša učinio krivično delo teško, a osumnjičeni C.S. krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela i i krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

- Osumnjičeni G.P. je kod Bujanovac, ubio bivšu taštu D.I., bivšu suprugu J.P. iz Gnjilana i svoju maloletnu ćerku H.P. lakše ranio.

Osumnjičeni C.S. je pomogao G.P., tako što ga je odvezao do Bujanovca, da bi se isti udaljio u nepoznatom pravcu drugim vozilom do Vranja, ne prijavši krivično delo i izvršioca, tek nakon proteka više sati od izvršenja krivičnog dela, omogućivši na taj način G.P. da pobegne u nepoznatom pravcu
- kažu iz VJT.

U završnoj fazi istrage su i predmeti u slučaju C.M. iz Ružića kod Vladičinog Hana, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo silovanje, kao i predmet  protiv I.V., Z.V. i M.R. nekadašnjih rukovodioca „Alfe“, zbog postojanja osnova sumnje da su  kao saizvršioci učinili produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: