VKL: Šekspir će hodati i Vranjem!

Lokalne vesti - Sreda 05.08.2015 - 08:43

U subotu 8. avgusta će, na trgu Staniše Stošića i u dvorištu Haremluka, biti održan pozorišni performans „Šekspir hoda gradom“, u okviru „Vranjskog kulturnog leta“.

Deo performansa: Ričard III FOTO Martina Kitanović Deo performansa: Ričard III FOTO Martina Kitanović

Vranjanci će od 20 časova, na nekoliko mesta u okolini Muzeja, moći da vide odlomke i monologe iz Šekspirovih drama, u izvođenju studenata četvrte godine glume  na Fakultetu umetnosti sa sedištem u Zvečanu.

Među sedam glumaca klase Jovice Pavića je i dvoje Vranjanaca.

Pre same predstave, ispred trga Staniše Stošića biće održan zanimljiv performans: mladi glumci sakupljaće od građana garderobu i rekvizitu, a svaki donator biće nagrađen po jednim Šekspirovim sonetom.

Ovu akciju mladi glumci izvešće u saradnji sa Pozorištem iz Vranja, pa ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da u subotu na trg donesu stare šešire, cipele, neupotreblive tanjire ili jastuke, ali i sve ono što sami smatraju da bi u nekom času moglo da pomogne radu lokalnog Pozorišta.

Čitava akcija biće izvedena iz finansijsku i drugu pomoć Grada Vranja.  

Ulaz je slobodan, a dobrovoljni prilog za obnovu Pozorišta poželjan. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: