Vlada ČASTILA Vranje sa 65 miliona

Lokalne vesti - Sreda 13.01.2016 - 11:17

Grad Vranje dobio je oko 65 miliona dinara vanbudžetske podrške od Vlade Srbije neposredno pred novu godinu, potvrdio je gradonačelnik Zoran Antić.

Kad Vlada Srbije časti FOTO OK RADIO Kad Vlada Srbije časti FOTO OK RADIO

Vranje je tako postalo jedina zajednica u Srbiji koju je Vlada častila ekstraprihodom, a da u njoj SNS nije na vlasti.


Na ovoj “tabeli dobitnika” vodi Kragujevac koji je krajem decembra dobio 185 miliona, a slede Niš sa oko 80 miliona, Obrenovac 75, Vrnjačka Banja 70, te Leskovac, Jagodina i Novi Pazar sa po 60 miliona

Na ovoj listi Vranje je jedini nenaprednjački grad, i na poslednjoj sednici Vlade čašćeno je sa 45 miliona, ali je ukupan iznos “nagrade” oko 65 miliona, pristiglih u lokalni budžet u decembru ove godine.

Gradonačelnik Antić kaže da je ovakav korak Vlade iniciran dopisima koji su slati Vladi, ali i zalaganjem dvojice ministra iz redova SPS-a, Ivice Dačića i Aleksandra Antića.  

- U prvom navratu smo 25. decembra na ime vanrednih situacija od Vlade  dobili oko 11 miliona dinara.

31. decembra uplaćeno je još 45 miliona namenskih sredstava, blizu devet  miliona za vanredne situacije i još neka sredstva za jedan projekat iz kulture
- pojašnjava Antić.

On dodaje i da su ove uplate sve što je za četiri godine Vranje “neplanirano”  dobilo od države, ne računajući novac koji stiže za standardne projekte.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: