Vodovod čupa drveće po gradu!

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.10.2014 - 10:33

Preduzeće „Vodovod“ iz Vranja oborilo je stablo jasena u glavnoj ulici, prilikom izvođenja radova na kanalizacionoj mreži.

pocupani jasen u centru Vranja pocupani jasen u centru Vranja

Zbog toga će komunalno preduzeće „Komrad“ najverovatnije podneti prekršajnu prijavu protiv „Vodovoda“ koji će morati da plati i odštetu do 20.000 dinara.

– Čuli smo da je stablo iz drvoreda u glavnoj ulici počupano, pa smo formirali ekipu koja je izašla na teren kako bi se utvrdila šteta.

Sačiniće se zapisnik, a onda ćemo videti da li ćemo podneti prekršajnu prijavu ili će „Vodovod“ platiti štetu koja iznosi od 15.000 do 20.000 dinara – kaže Dejan Ilić, direktor „Komrada“.

Zamenik direktora „Vodovoda“ Srđan Dekić tvrdi da je stablo uklonjeno, jer bi u suprotnom ugrozilo bezbednost prolaznika i obližnji lokal.

– To stablo je bilo na trasi projektovane kanalizacije, gde se izvode radovi i zbog toga je moralo biti uklonjeno.

Da nije oboreno, postojala bi opasnost od oštećenja imovine ili povređivanja pešaka u tom delu ulice. Po završetku radova ćemo zajedno sa „Komradom“ vratiti stablo na mesto na koje je ono bilo.

Bukvalno smo morali da bežimo od Telekomovih kablova koji su u blizini, pa je bilo neophodno da prođemo kod tog drveta. Naši radnici su pokušali da posao završe, a da stablo ne vade, ali bi to bilo veoma rizično – kaže Dekić.

Inače, drvored u glavnoj ulici sastavljen je od mladih jasenova, dok su oko glavne Pošte zasađeni platani.

Projektom izgradnje vodovodne mreže planirano je čupanje određenih stabala u centru grada, ali u ovom slučaju oboreno drvo nije po planu i programu radova.    

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: