Vojnici iz Vranja na vežbi u Nemačkoj

Lokalne vesti - Sreda 31.08.2016 - 09:43

Sto pripadnika pešadijske čete Četvrte brigade Kopnene vojske iz Vranja učestvuje na vežbi „Combined Resolve VII“, koja se održava do 17. septembra u Hoenfelsu u SR Nemačkoj, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnici Četvrte brigade. Foto: D.Ristić Pripadnici Četvrte brigade. Foto: D.Ristić

Jedinice Kopnene vojske učestvuju na ovoj vežbi od 2012. godine, a Četvrta brigada je već dva puta učestvovala, najpre sa pešadijskim vodom a zatim i sa pešadijskom četom.

U saopštenju se navodi da međunarodna vežba, koju Evropska komanda Oružanih snaga SAD organizuje dva puta godišnje, ima za cilj povećanje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja pripadnika kopnenih vojski u operacijama na taktičkom nivou.

Osim pripadnika Vojske Srbije, na ovoj vežbi učestvuje više od 3.500 vojnika iz 15 zemalja: Belgije, BiH, Bugarske, Jermenije, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Norveške, Poljske, Rumunije, SAD, Slovenije, Ukrajine, Francuske i Crne Gore.

Iskustva stečena tokom rada u međunarodnom okruženju višestruko su značajna za pripadnike Vojske Srbije, posebno prilikom pripreme jedinica za učešće u multinacionalnim operacijama, ističe se u saopštenju na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: