VOJSKA na jugu DOBILA UZBUNU

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.06.2017 - 09:37

Vranje - Po naređenju načelnika Generalštaba Vojske Srbije u toku vikenda je počela provera operativnih sposobnosti dela snaga Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Detalj sa vežbe FOTO MVS Detalj sa vežbe FOTO MVS

U pitanju je delimična, vanredna i nenajavljena terenska provera dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje koja će se realizovati do 27. juna na više lokacija u Srbiji.

- Za vreme trajanja provere biće proveravana spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije.

Provera operativnih sposobnosti počela je uzbunjivanjem dela jedinica Specijalne brigade, koje se nalaze na obuci u letnjim uslovima na Vlasinskom jezeru, i intervencijom ka ugroženom objektu
– kažu iz ministarstva.

U nastavku je izvršena provera snaga za intervenciju ka ugroženim objektima na bazi „Jezerska Mahala“, posednutom objektu „Gornji Vrtogoš“, kao i na bazi „Jug“ uz angažovanje snaga ojačanja sastavljenih od specijalnih timova koji su vazdušnim putem preveženi sa Vlasinskog jezera na bazu „Jug“.

U okviru vežbovnih aktivnosti biće realizovano rešavanje različitih borbenih pozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava, izvršenje vazduhoplovne podrške, a proveravaće se i osposobljenost za intervenciju ka ugroženim objektima, odbranu od iznenadnog napada na objekat ili rejon razmeštaja jedinice.

Cilj provere je sagledavanje stepena osposobljenosti i unapređenje osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na moguće eventualne rizike i pretnje po bezbednost.

Prošle nedelje, u vojnoj bazi “Jug” kod Bujanovca, održana je velika međunarodna vojna vežba „Platinasti vuk 17“, u kojoj je učešće uzelo 450 pripadnika oružanih snaga devet zemalja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: