Vol pojeden, tragovi ostali

Lokalne vesti - Četvrtak 04.06.2015 - 10:00

Bele polumermerne ploče na platou ispred Narodnog muzeja u Vranju upropašćene su masnoćom posle pečenja vola, prilikom nedavne proslave titule Dinama na Trgu Staniše Stošića.

Mesto gde je bilo pečenje FOTO A. Stojković Mesto gde je bilo pečenje FOTO A. Stojković

Komunalno preduzeće „Komrad“ je smeće posle proslave očistilo, ali tragovi pečenja vola na ražnju ostaju, jer su polumermerne ploče upile masnoću.

Direktor Muzeja Nenad Stojiljković kaže da je reč o javnoj površini i da ta ustanova nije nadležna za izgled Trga Staniše Stošića.

O čistoći javnih površina brine „Komrad“, a direktor tog komunalnog preduzeća Dejan Ilić kaže da su radnici očistili sve što je moglo da se očisti nakon proslave.

– Nisam obavešten da su mermerne ploče zaprljane na Trgu Staniše Stošića. Ovog trenutka ću da pošaljem ekipu na lice mesta i ako je situacija zaista takva, moraćemo da nabavimo specijalna sredstva za čišćenje masnoća.

Bojim se da kiseline ne oštete ploče, ali dok ne procenimo situaciju, ne mogu da komentarišem na koji način ćemo problem da rešimo – kaže Ilić.

Bivši zamenik gradonačelnika, a sada predstavnik opozicije Igor Andonov (SDS) smatra da je uništen jedini normalni trg u gradu.

– Prvo i osnovno, onakva glamurozna proslava ulaska „Dinama“ u neku tamo ligu, s obzirom na situaciju u gradu koja je više nego katastrofalna je krajnje neprimerena.

To je čisto vređanje građana koji žive u užasnoj finansijskoj i svakoj drugoj situaciji.

Na kraju, praviti tako nešto na platou ispred Narodnog muzeja i ostaviti potpuni haos koji je veoma teško ispraviti je još neprimerenije.

Sve to mogli su da prave tamo na stadionu, a ne da sada moramo da pamtimo celog života da je pečen vo u centru grada na jedinom normalnom trgu – kaže Andonov.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: