Vranjanac osumnjičen za proneveru 18 miliona evra!

Lokalne vesti - Četvrtak 28.05.2015 - 09:19

Biznismen B.M. (33) iz Vranja nedavno je priveden pod sumnjom da je, baankarskim mešetarenjima, protivpravno pribavio sebi i saradnicima ukupno 18 miliona evra.

Ko je oštetio RBV za 18 miliona evra? FOTO novosti.rs Ko je oštetio RBV za 18 miliona evra? FOTO novosti.rs

Pored B.M., za učestvovanje u ovom poslu sumnjiče se suvlasnik firme NPCO doo N.V. (34) iz Beograda, kao i dvojica službenika Razvojne banke Vojvodine S.P. i S.B., koji se sumnjiče za  navodno odobravanjue protivzakonite isplate kredita.

Kako je saoppštio MUP Srbije, tako stečena protivpravna imovinska korist dostiže čak do 18 miliona evra.

U saopštenju ministarstva navodi se da su pripadnici MUP, po nalogu zamenika specijalnog tužioca za organizovani kriminal, 29. aprila priveli ovu četvoricu „zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica“.

- N.V. i B.M. sumnjiče se da su 2009. i 2010. godine u saizvršilaštvu sa članom prinudne uprave, a kasnije i predsednikom Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine S.P. i članom Kreditnog odbora i direktorom Sektora za korporativno bankarstvo iste banke S.B. odobravali protivzakonitu isplatu kredita na taj način što su prva dvojica neposredno dogovarala uslove za odobravanje plasmana kredita određenim preduzećima iako im je bilo poznato da, imajući u vidu finansijsko stanje i kreditnu sposobnost njihova  privredna društva ne ispunjavaju zakonske i druge propisane uslove za odobravanje plasmana i da kredite neće moći da otplaćuju u ugovorenom roku.

Kao i da iz uspostavljenih instrumenata obezbeđenja Razvojna banka Vojvodine neće moći da naplati svoja potraživanja - navodi se u saopštenju MUP Srbije.
 

OK RADIO, Vranjske

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: