VRANJANAC prodavao lažne diplome sa KUĆNOG ŠTAMPAČA!

Lokalne vesti - Petak 23.12.2016 - 19:03

Protiv Vranjanca A.S. sa za sada nepoznatim saizvršiocima, podneta je krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, zbog falsifikovanja diploma raznih nivoa.

Osnovno javno tužilaštvo: Potraga za saučesnicima FOTO OK Radio Osnovno javno tužilaštvo: Potraga za saučesnicima FOTO OK Radio

A.S. nalazi se u pritvoru od 15. decembra, a Tužilaštvo ga sumnjiči da je u prethodne tri godine falsifikovao diplome fakluteta, viših i srednjih škola, i to u domaćoj radinosti, na svom kućnom računaru!
 
Ovakve diplome A.S. je prodavao za 200 do 300 evra, a pomoću njih, sumnjaju zvaničnici, mnogo ljudi je poboljšalo svoj status ili se čak zaposlilo.

- Postupajući po predlogu zamenika OJT Vranje za određivanje pritvora, rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju, osumnjičenom A.S. iz Vranja je određen pritvor u trajanju do 30 dana, jer stoje okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao da ometa postupak, uticajem na saučesnike i svedoke - kaže se sa u odgovoru Tužilaštva OK Radiju.

U ovom procesu u toku je postupak dokaznih radnji, a prema najavama  policije, u ovom času niko nije spreman da kaže dokle bi istraga mogla da dovede - ne samo prema saučesnicima A.S., pomoću kojih je prodavao diplome, nego i prema kupcima tih diploma, koji su takođe napravili krivično delo.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: