Vranjanca prebila BANDA sa FANTOMKAMA!

Lokalne vesti - Četvrtak 01.09.2016 - 22:23

Slobodan Kostić (27) iz Ćukovca brutalno je pretučen u sredu, 24. septembra u ranim jutarnjim časovima, ispred Železničke stanice u Vranju od strane grupe napadača pod fantomkama i u crnim kombinezonima.

Kostić pretučen palicama, sa teškim povredama FOTO D. Ristić/OK Radio Kostić pretučen palicama, sa teškim povredama FOTO D. Ristić/OK Radio

Sve je počelo kada je Kostić, po zanimanju auto limar, preuzeo „Citroen pikap“ od mušterije Ivice Petruševića da bi mu uradio popravku.

Na putu prema kući u Ćukovcu, gde mu se nalazi servis, zastao je u kafani kod Železničke stanice, tu zaseo i nije ni slutio da će završiti na neurologiji i hirurgiji ZC u Vranju.

Kada je krenuo iz kafane kući, Kostića je, pre nego što je ušao u auto, sa leđa zaskočilo nekoliko ljudi sa fantomkama na glavama i u crnim kombinezonima.

- Bilo ih je najmanje trojica i udarali su me nekim palicama ili šipkama, nisam siguran.

Pao sam na zemlju, udarali su me po glavi, rukama i nogama.

Šta se nakon toga dešavalo, ne mogu sa sigurnošću da se setim
– kaže Kostić.

Posle tuče, Kostić je sa povredama glave, ruke i noge, upućen je na specijalističke neurološke i hirurške preglede.

On je u četvrtak pušten iz Bolnice, ali i dalje ime jake bolove i predstoje mu dalji pregledi i kontrole.

- Strahujem za bezbednost moje porodice, jer se radi o opasnim ljudima, iza kojih su brojna nerasvetljena krivična dela, između ostalih i prebijanje policajca ovde u selu.

Kako je moguće da takvo delo ostane nerasvetljeno?
– pita se Kostić.

Za sada ostaje nejasno šta je motiv napada na Kostića - da li njegovi nerasčišćeni računi sa nekim ili pak pomenuti “Citroen” Ivice Petruševića, auto koji je takođe stradao u napadu na Kostića.

Prema svedočenjima ove dvojice, Petruševićev auto već je obijan pre nekoliko godina, kada je iz njega odneta roba vredna preko 2.000 evra.

Vlasnik „Citroena“ Ivica Petrušević je u vreme napada na Kostića bio na putu i vratio se tek popodne, kada mu je javljeno za slučaj, ali ga niko iz policije do sada nije kontaktirao.

- Otišao sam do policije, gde su mi rekli da auto nije predmet istrage i da mogu da ga vozim kući.

Kada sam otišao po auto, video sam da stoji na tom mestu 12 sati potpuno neobezbeđen, sa razbijenim staklima, na mestu gde je mogao da mu priđe ko god je hteo.

Ne razumem kako predmet istrage nije razbijeni auto, sa tragovima krvi na njemu, dakle sa dokaznim materijalom
– kaže revoltirani Petrušević.

On sumnja da su napadači na Kostića isti oni koji su mu obili automobil pre tri godine i iz njega odneli vrednu robu.

- Od tada, istraga ne samo da nije završena, nego nije praktično ni počela – tvrdi Petrušević.

On najavljuje da će svoj „Citroen“ da ostavi  ispred Policijske uprave u Vranju, sve dok se ne nađu počinioci i dok se ne utvrdi da je auto bezbedan za vožnju.

- Iste te zahteve uputiću i Kancelariji premijera Vučića, jer nakon ovog napada ja strahujem za svoju i bezbednost moje porodice, koju sam sklonio na sigurno mesto.

Nakon obijanja, još petnaestak puta sam nalazio razna oštećenja na autu, što me je mnogo koštalo, ali se bojim da može nešto i gore da mi se desi i zato neću da odustanem od svojih zahteva
– navodi Petrušević.

Iz PU Vranje OK Radiju je saopšteno jedino da se povodom ovog slučaja preduzimaju sve mere kako bi se rasvetlili svi detalji događaja, a nakon toga će se preduzeti sve radnje predviđene zakonom.
 

 

Ovaj tekst prizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja u okviru projekta "Stop kriminalu, stop korupciji". Stavovi izneti u njemu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: