Vranjanci različito o izborima

Lokalne vesti - Ponedeljak 18.01.2016 - 14:54

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić odlučio se za prevremene parlamentarne izbore u Srbiji, koji će biti održani istog dana kada i redovni lokalni i pokrajinski izbori, što je (ne)očekivano primljeno u Vranju, sudeći barem po izjavama lidera najvećih ovdašnjih stranaka.

Republički i lokalni izbori o jednom trošku; Foto: Thinkstock Republički i lokalni izbori o jednom trošku; Foto: Thinkstock

Zoran Antić, predsednik GrO SPS-a, smatra da je odluka Aleksandra Vučića sasvim očekivana, i da neće uticati na planove socijalista u Vranju.

- Za nas koji se profesionalno bavimo politikom, odluka je bila sasvim očekivana. Živimo u trusnom području gde ne postoje uređeni politički sistemi, u smislu povremenih i redovnih izbora.

Mi smo uvek spremni za njih. Ne može da se ništa posebno poremeti u planovima SPS-a u Vranju. Nama baš i odgovara što su raspisani i republički izbori, jer ćemo neke stvari  konačno raščistiti i raskrstiti za sva vremena
-  navodi Antić.

Slaviša Bulatović, predsednik GrO SNS-a kaže da raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, neće poremetiti planove naprednjaka na lokalu.

- GrO SNS-a u Vranju je jednako spreman i za lokalne i za parlamentarne izbore. Očekujemo ubedljivu pobedu, jer će SNS građanima ponuditi nešto novo i bolje, nešto što je u interesu pre svega, samih građana Vranja - najavljuje Bulatović.

Opozicioni lider i predsednik SDS-a u Vranju Igor Andonov mišljenja je da raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora, neće poremetiti planove SDS-a na lokalu.

- SDS je već donela odluku da na lokalne izbore izlazi samostalno, i da nećemo praviti predizborne koalicije ni sa jednom strankom, bez obzira na to šta se bude dogovorilo na republičkom nivou.

Parlamentarni izbori neće poremetiti sve one planove, koje je SDS napravila za lokalne izbore. Mi imamo apsolutno pravo odlučivanja, što se tiče lokalnog odbora u Vranju.

Izaći ćemo samostalno sa našom listom i sa našim ljudima
- jasan je Andonov.

Potpredsednik GrO DS-a Perica Janković kaže da iako su izbori najavljeni, još uvek nije poznato da li će, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou DS praviti neke koalicije.

- Mi u Vranju još uvek nismo razgovarali ni sa kim. Imali smo neke predloge. Dosta političkih organizacija i grupa građana, želelo je da sa nama razgovara po ovom pitanju.

Mi radimo uobičajeno, pripremamo se za izbore. Kampanju smo počeli već odavno. Svejedno da li će biti samo lokalni ili i republički izbori.

Lokalni izbori su specifični, jer ljudi glasaju za svoje komšije i ljude koji mogu da nešto učine u gradu, a ne za ličnosti  koje su vezane za republički nivo
- kaže Janković.

Potpredsednik SRS-a u Vranju Radivoje Đedović mišljenja je da prevremeni parlamentarni izbori neće poremetiti planove radikala na lokalu.
 
- Predizbornih koalicija nemamo, osim u Bujanovcu i , jer Bosilegradusmo tamo nacionalna manjina.

Baš naprotiv, palamentarni izbori će na naš odbor uticati u pozitivnom smislu. Kada su raspisani parlamentarni izbori, onda je i naš vrh stranke totalno uključen u kampanju.

Očekujemo barem dva dolaska Vojislava Šešelja u Vranje, pre samih izbora
- kaže Đedović.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: