VRANJE: 18 objekata na spisku za RUŠENJE

Lokalne vesti - Utorak 14.02.2017 - 09:47

Gradska uprava Vranje sastavila je spisak za uklanjanje nezakonito sagrađenih objekata, na kome se nalazi 18 stavki, saznaje OK Radio.

Inspekcija u akciji, jednom FOTO OK Radio Inspekcija u akciji, jednom FOTO OK Radio

Radi se o privatnim građevinama, koji ne mogu da budu ozakonjeni prema važećim propisima i mahom su to pomoćni objekti, kaže za OK Radio zamenik načelnika Gradske uprave Stojanče Bogdanović.

 

Prema nalazima komisije za popis nezakonito sagrađenih objekata na teritoriji grada, evidentirano je više desetina nelegalnih objekata.

- Jedan broj objekata koji su evidentirani kao nezakoniti su u postupku ozakonjenja i legalizacije po ranijim predmetima.

Njihovim vlasnicima su prethodno doneta rešenja za rušenje i ukoliko ne budu ozakonjeni, njih takođe čeka uklanjanje
– kaže Bogdanović.

Gradska uprava u Vranju je pri kraju procesa evidentiranja nelegalnih objekata i ostalo je samo da se proveri još jedan broj objekata van naseljenih mesta ili tamo gde nema jasnih dokaza o vlasništvu.

Prema rokovima koje je dalo Ministarstvo građevine, čitav posao oko ozakonjenja bi trebalo da traje najviše tri godine, tako da ima dovoljno vremena da se svi postupci završe.

- Mi smo locirani u zgradi bivše Direkcije za izgradnju, imamo i dodatnu radnu snagu koja radi na popisu i ozakonjenju objekata i radimo na tome.

Naša dinamika je 16 predmeta dnevno i to za sada ide dobro
– navodi Bogdanović.

Prema njegovim rečima, postupak evidentiranja će potrajati sve do kraja februara i u tom roku bi trebalo da se popišu svi objekti, pa i oni koji su započeti sa izgradnjom nakon što je na snagu stupio novi Zakon o ozakonjenju građevinskih objekata.

Oni će, takođe, morati da budu uklonjeni.

Gradska uprava je 1. februara objavila javni poziv za firmu koja će vršiti uklanjanje bespravno izgrađenih objekata.

Rok za podnošenje ponuda ističe 14. februara, a rok za donošenje odluke o dodeli ugovora je 25 dana od otvaranja ponuda.

Prema tom ugovoru, pored ovih 18 objekata sa spiska, firma koja dobije posao biće ovlašćena i za uklanjanje bespravnih objekata u redovnoj inspekcijskoj proceduri i znaće se i kada će biti sprovedeno rušenje.

Prema rečima nadležnih, uklanjanje nelegalnih objekata je odlagano zbog više rokova za ozakonjenje, koji su zakonski omogućivani od 2009. godine do danas.

Kada se završe sve procedure oko legalizacije po najnovijem zakonu, više neće biti moguće odlaganje rušenja nezakonitih objekata.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: