Vranje 27. po FISKALNIM RAČUNIMA

Lokalne vesti - Nedelja 19.02.2017 - 17:57

Po broju poslatih računa u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” Vranje zauzima 27. mesto od ukupno 171 opštine u Srbiji.

Vranje se nije iskazalo u igri Poreske uprave FOTO OK Radio Vranje se nije iskazalo u igri Poreske uprave FOTO OK Radio

Prema podacima iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Vranjska Banja trenutno zauzima 137. mesto.

Paralelno sa nagradom za građane, koji sakupljaju i šalju račune, organizuje se i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa.

To znači da se učešćem u nagradnoj igri, građani ne bore samo za sebe  već i za grad u kome žive.

Nagrade za 12 najaktivnijih lokalnih zajednica su wi fi zone sa besplatnim internetom za sve građane, a prvih pet opština i gradova dobiće namenska finansijska sredstva za opremanje škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja, o čemu će putem glasanja odlučivati građani pobedničkih opština.

Kako bi svaka opština ili grad imali podjednaku šansu da učestvuju u takmičenju i osvoje nagradu, posmatra se broj prikupljenih fiskalnih računa u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu na teritoriji lokalne samouprave.

U ovom trenutku redosled 12 najboljih lokalnih samouprava je Bela Palanka, Dimitrovgrad, Bela Crkva, Plandište, Golubac, Sečanj, Prokuplje, Mladenovac, Bosilegrad, Rakovica, Savski Venac i Titel.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: