Vranje bez javnih beležnika, troškovi za građane samo rastu

Lokalne vesti - Utorak 19.08.2014 - 12:24

Posao notara, ili javnih beležnika, od 1. septembra u Osnovnom sudu u Vranju obavljaće sudija Dragan Mitić i Milena Stojović, potvrđeno je u tom sudu.

Osnovni sud u Vranju nastavlja da radi bez beležnika Osnovni sud u Vranju nastavlja da radi bez beležnika

To znači da će svi građani Srbije, koji budu hteli da prodaju stan, sastave predbračni ugovor ili da samo recimo fotokipiraju diplomu, morati da se obrate notaru, dok u Vranju, gde nema ni jednog javnog beležnika, niko ne zna precizno kako se se taj proces odvijati.

U vranjski Osnovni sud zato je stigao zahtev Pravosudne akademije, da se odrede sudije koje će obavljati posao notara.

Predsednik ovog vranjskog suda Stojadin Stanković kaže da je svaka srpska opština po zakonu dužna da ima najmanje jednog javnog beležnika na svakih 25.000 stanovnika.

- Uvođenje javnog beležništva trebalo bi da rastereti sudove, i doprinese bržem odvijanju pravnog prometa i sigurnom ostvarivanju zaštite prava građanja, ali i utiče na povećavanje odgovornosti za pružanje tih usluga  - kaže Stanković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: