Vranje dobija još jednu fabriku

Lokalne vesti - Utorak 08.04.2014 - 00:14

Projekat fabrike kompanije “Ditre Italia” koja će biti izgrađena u Slobodnoj zoni u Vranju predstavljen je u ponedeljak u Skupštini grada Vranja.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Fabrika za izradu nameštaja  italijanske kompanije  koja  u Srbiji posluje kao Top Sofa površine je 13.000 metara kvadratnih  i u njoj će biti upošljeno 600 radnika, najavljeno je na prezentaciji. 

Roberto Sivijero, direktor “Top Sofe” očekuje da će izgradnja proizvodnog pogona italijanskog proizvođača početi u julu.

- Nastavljamo da se razvijamo i zapošljavamo nove radnike, a sa završetkom prve faze projekta krenuće se sa drugom fazom i novim upošljavanjem. Vranje ima veliku tradiciju u tapetarskoj industriji – kazao je Sivijero.

- Mi smo izvršili nivelaciju terena, formirali Privredno društvo Slobodna  zona i ono što smo čekali je da pored prvog projekta “Geox” bude završen i projekat “Ditre” za izgradnju fabrika za izradu visokostilskog nameštaja.

Sa postojećom  kvalifikovanom  radnom snagom koju Vranje ima ovo će biti još jedan veliki sistem koji će omogućiti novi privredni ambijent u gradu  –  rekao je gradonačelnik Zoran Antić.

U prvoj fazi italijanska kompanija dostaviće potrebnu dokumentaciju za lokacijsku dozvolu, a studio “Grad” iz Vranja nastaviće sa izradom glavnog projekta, rečeno je na prezentaciji.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: