Vranje dobija još jednu zgradu za izbeglice

Lokalne vesti - Sreda 02.04.2014 - 13:16

Vranje će dobiti novu, petu po redu zgradu za kolektivno zbrinjavanje izbeglih i raseljenih lica.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Gradonačelnik Zoran Antić tim povodom u sredu je potpisao Memorandum o razumevanju sa predstavnicima Komeserijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i organizacijama “Help” i “Karitas”.

Dokument  je deo projekta “Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata i zatvaranje kolektivnih centara" koji finansira Delegacija EU u Srbiji.

Od predviđenih 11 novih stanova devet će biti dodeljeno porodicama iz kolektivnog centra “Rasadnik”, a dva su za socijalno ugroženo lokalno stanovništvo.

“Help” i “Karitas” će obezbediti tehničku i finansijsku podršku  dok će grad Vranje obezbediti građevinsko zemljište sa odgovarajućom komunalnom i saobraćajnom infrastrukturom uz potrebne dozvole.

Ivan Georginov iz Komeserijata za izbeglice kazao je da grad Vranje ima i znanje i kapacitet da privuče sredstva koje Komeserijat projektuje sa Delegacijom EU.  

- Važno je da je ovde utočište našlo 6.000 interno raseljenih lica i da su izbegli ovde zbrinuti – kazao je Georginov.

Realizacijom projekta koji implementiraju  organizacija Help i Fondacija Karitas Luksemburg od februara 2014. do februara 2016. godine, biće zatvoreni kolektivni centri u Srbiji.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: