Vranje dobija Kancelariju za alternativne sankcije

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.12.2014 - 09:49

Do kraja ove nedelje u renoviranom delu zgradi Osnovnog suda u Vranju, biće otvorena Kancelarija za alternativne sankcije – jedna od 25 sličnih koje se otvaraju u Srbiji.

Osnovni sud u Vranju se modernizuje Osnovni sud u Vranju se modernizuje

- Osnovni zadatak Kancelarije za alternativne sankcije jeste da realizuje kazne koje se zovu „rad u javnom interesu“, koje će od sada  moći da izriču sudije svih sudova u Pčinjuskom okrugu – rekao je Stojadin Stanković, predsednik Osnovnog suda u Vranju.

On je objasnio da će ovi „zatvorenici“, biti angažovani na društveno korisnim poslovima koji su od javnog interesa.

Oni će, umesto u zatvoru, kaznu „odraditi“ u nekom od javnih preduzeća ili ustanova, Centru za socijalni rad i sličnim državnim ili institucijama lokalne samouprave.

Otvaranju kancelarije, kako saznajemo, prisustvovaće najviši predstavnici Ministarstva pravde, Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i lokalne samouprave.

Uz finansijsku podršku Ministarstva pravde, koja je iznosila 12,9 miliona dinara i veliku pomoć nekoliko donatora, Osnovni sud u Vranju je, u renoviranom delu zgrade, čija je površina 460 metara kvadratnih, dobio 17 kancelarija i salu za sastanke.

Ovim projektom je, posle 15 godina okrečena cela zgrada Osnovnog suda i uređeno dvorište površine 550 metara kvadratnih.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: