Vranje dobija novu PIJACU

Lokalne vesti - Subota 16.04.2016 - 22:48

Ministarka poljoprivrede u tehničkoj Vladi Srbije Snežana Bogosavljević Bošković (SPS) i predstavnici Vranja položili su u subotu kamen temeljac za izgradnju nove pijace u naselju Ogledna Stanica.

Miinistarka i gradonačelnik na svečanosti FOTO: S. Tasić Miinistarka i gradonačelnik na svečanosti FOTO: S. Tasić

Nova zelena pijaca imaće 60 tezgi, kao i deo za prodaju mlečnih proizvoda. Investitor na ovom projektu vrednom 19,5 miliona dinara je “Direkcija za razvoj”, a izvođač radova je “Tončev gradnja”.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da ka ovom području gravitira oko 20.000 ljudi, iz ovog dela grada i okolinih sela.

- Pijaca će raditi svakog dana, a ne samo subotom. Njena izgradnja je još jedan način za rešavanje vanpijačne prodaje u Vranju, sa kojom se svakodnevno srećemo.

Registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima biće omogućeno besplatno korišćenje tezgi u periodu od jedne do tri godine.
Izgradnjom pijace želimo da stvorimo bolje uslove kako za prodavce, tako i za kupce
- poručio je Antić.

Ministarka Bogosavljević Bošković rekla je da su ovakve  pijace, sa modernom infrastrukturom, posebno  važne za mala poljoprivredna gazdinstva.

- Važne su i za potrošače. Posebno su značajne na područjima gde imamo mala poljoprivredna gazdinstva jer je njima itekako važno da imaju gde da pokažu ono što su proizveli.

Na taj način mogu da ostvaruju i veću zaradu
- pojasnila je Bogosavljević Bošković.

Pijaca u Oglednoj Stanici trebalo bi da bude završena u narednih 60 dana.
 
Kada bude gotova, prostiraće se na 600  metara kvadratnih, a imaće i 30 parking mesta.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: