VRANJE (JOŠ) NEĆE DOM ZDRAVLJA: Ne, ne i ne, pa neka streljaju!

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.01.2015 - 11:34

Grad Vranje i dalje ne prihvata deobni bilans Zdravstvenog centra iz 2012. godine i to može prouzrokovati mnogo problema, tim pre što je još malo ostalo da se Bolnica u potpunosti izdvoji iz sastava ZC.

Antić neće DZ ni živ, a ni mrtav Antić neće DZ ni živ, a ni mrtav

Onog trenutka kada Bolnica bude dobila svoj poreski broj, postaje posebno pravno lice, a Zdravstveni centar se gasi.

U tom slučaju Dom zdravlja koji je u sastavu Centra pripaja se osnivaču, odnosno Gradu.

Međutim, gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da od toga nema ništa i da Dom zdravlja sa starim deobnim bilansom neće da prihvati „ni mrtav“.

– Bolnica kada se izdvoji, Dom zdravlja ostaje u sastavu Zdravstvenog centra, a mi ga nećemo prihvatiti dok se ne odradi deobni bilans na dan 31.decembar 2014. godine.

Mi nikada nismo rekli da nećemo Dom zdravlja, samo tražimo izradu novog deobnog bilansa bez ikakvih montiranja i štelovanja, kao što je odrađen stari.

Taj bilans neću prihvatiti nikad u životu, a ni mrtav.

Neka me smene, hapse, bese, streljaju, ja da potpišem preuzimanje neću. Nema sile koja će na to da me natera – kaže Antić.

On dodaje da ga kadrovska politika u Bolnici i Domu zdravlja ne zanima, već da samo rukovodstvo Grada traži izradu deobnog bilansa zaključno sa prošlom godinom, na osnovu kojeg bi Grad prihvatio pripajanje Doma zdravlja.

Bilo šta da se dešava, kažu dobri poznavaoci situacije, radnici Doma zdravlja neće ostati bez plata, jer će ih i na dalje finansirati Ministarstvo.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: