Vranje kao Teheran!

Lokalne vesti - Sreda 27.05.2015 - 11:12

Stara, neugledna kamp prikolica u kojoj se prodaje sve, od donjeg veša do lustera, postavljena je na mestu koje prvo i poslednje ugledaju svi oni koji u Vranje dolaze ili kroz njega prolaze.

neugledna kamp prikolica na ulazu u Vranje neugledna kamp prikolica na ulazu u Vranje

Poprilično ružan prizor, kakav se ne može videti ni u najgorim seoskim zabitima i gradovima prepoznatljivim po buvljacima, ostavlja veoma ružnu sliku Vranja u očima turista i prolaznika.

Kako saznaje OK Radio, prodaju „mešovite robe“ u zarđaloj prikolici na tom mestu dozvolio je vlasnik parcele „Kavim Jedinstvo“. Narušavanje ugleda zakupca mesečno košta 70 evra, a Vranje mnogo više, nematerijalnog.

– On je kod autobuske stanice nekih pet do šest meseci, a ovih dana mu ističe ugovor koji nećemo da produžimo.

Bunili su se i zakupci obližnjih lokala, pa je vlasnik prikolice sam kod nas došao i rekao nam da ne želi dalje da prodaje na tom mestu, po isteku ugovora.

Prostor na kome prodaje robu mesečno plaća 70 evra, a nudili smo mu i lokal, međutim nije želeo da prihvati.

Ugovor je odavno sklopljen, pa smo bili dužni da to ispoštujemo – kaže direktor opšteg sektora u „Kavim Jedinstvu“ Miodrag Milošević.

Načelnik Komunalne policije Srđan Stošić za OK Radio kaže da su policajcima zaduženim za komunalni red „ruke vezane“ kada se ugled grada narušava sa privatnog poseda.

– On je najpre bio u strogom centru grada i dobio je nekoliko kazni od nas. Posle toga se čovek prebacio na gradsko zemljište prekoputa BAT-a i odatle smo ga sklonili.

Na kraju je potpisao ugovor sa „Jedinstvom“ i od trenutka mu mi ništa ne možemo, jer je sada na privatnom posedu.

Ruke su nam do te mere vezane da više ne možemo da pišemo kazne za parkiranje ni taksi vozilima, ukoliko su na privatnom posedu. Postali su nedodirljivi – kaže Stošić.

Kako saznaje OK Radio, ugovor sa vlasnikom „pokretnog butika“ iz kamp prikolice ističe 30. maja ove godine.

Već od narednog meseca on neće moći da prodaje robu kod autobuske stanice, a pitanje je na kom prometnom mestu će ponovo biti stacioniran.

Komunalna policija spremna je za novu akciju.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: