Vranje konačno ima čime da se PONOSI!

Lokalne vesti - Petak 05.08.2016 - 17:48

Jovan Stojković, maturant Gimnazije “Bora Stanković” koji je osvojio treće mesto i bronzanu medalju na 48. Međunarodnoj olimpijadi hemičara u gruzijskom Tbilisiju.

Jovan Stojković, lice uspeha FOTO Gimnazija Jovan Stojković, lice uspeha FOTO Gimnazija

Prema njegovim rečima, srebro mu je tom prilikom izmaklo za 0,6 poena, ali da je uprkos tome zadovoljan postignutim uspehom.

Stojković je upisao Elektrotehniku na Univerzitetu u Beogradu i kaže da će do početka predavanja odmarati i pokušati da nadoknadi mnogo toga propuštenog zbog nauke i učenja.

- Ovo je za mene veliki uspeh, prezadovoljan sam.

S obzirom na rad i sate vežbanja, uspeh je očekivan, ali obzirom na konkurenciju, uspeh je veliki.

Sada malo odmaram i igram tenis, ( i u ovom sportu Stojković postiže zapažene rezultate p.a.) i pokušavam da se što više odmorim pre nego što krenem na fakultet
- kaže Stojković.

Direktorka Suzana Mišić Stanković  kaže da je vranjska Gimnazija ostala jezgro darovitih i istaknutih naučnika i umetnika.

- Osvajanjem trećeg mesta na takmičenju mladih hemičara, Stojković je pokazao koliko danas vrede rad, upornost i talenat.


On je na ovaj način postao jedan od retkih pojedinaca koga narednih godina vidimo u nauci i naučnim dostignućima - dodaje Mišić Stanković.

Stojković je bio član ekipe Srbije zajedno sa Pavlom Kravljancem iz Prve beogradske gimnazije, koji je osvojio srebrnu medalju, Andrejom Kukuruzarom iz Sombora i Stefanom Stojanovićem iz Leskovačke gimnazije, kojima je pripala bronza.

Četvoročlana ekipa Srbije na Međunarodnoj olimpijadi najboljih, u konkurenciji 270 hemičara iz 67 zemalja osvojila je četiri medalje.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: