VRANJE: Masovno hapšenje zbog šverca ljudi

Lokalne vesti - Ponedeljak 01.06.2015 - 13:06

Policija u Vranju zadržala je u pritvoru do 48 sati 13 osoba zbog sumnje da su organizovale prevoz ilegalnih migranata, saopštio je MUP Srbije.

Ukupno uhapšeno 13 ljudi Ukupno uhapšeno 13 ljudi

Sumnja se da su oni od 15. aprila do 23. maja 2015. godine organizovali prevoz 88 ilegalnih migranata iz Avganistana, Sirije i Konga, koji su nezakonito prešli makedonsko-srpsku granicu.

Zbog sumnje da su izvršili produženo krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju odredio je pritvor do 30 dana H.S. (18), M.R. (20), F.Š. (23) iz okoline Preševa, D.S. (27), N.T. (24), D.I. (60) iz Vranja, kao i M.M. (25) i I.S. (26) iz okoline Vranja.

D.I, N.T. i D.S. terete se da su počinili i krivično delo posebno slučaja falsifikovanja isprave, navodi se u saopštenju.

Od osumnjičenih je privremeno oduzeto sedam motornih vozila kojima su, najverovatnije, prevoženi migranti. Kod pet vozila registarske tablice su bile falsifikovane, a u jednom vozilu brojevi motora i šasije su bili faslifikovani.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju pustio je dvojicu osumnjičenih da se brane sa slobode, dok je njegov kolega u Vladičinom Hanu pustio još trojicu osumnjičenih da se brane sa slobode.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: