Vranje MENJA STATUT, sledi NOVO ZAPOŠLJAVANJE

Lokalne vesti - Sreda 26.07.2017 - 12:18

Javna rasprava o promeni Statuta grada Vranja trebalo bi da bude održana u narednih mesec dana, a građani će moći da daju svoje predloge u vezi najavljenih izmena.

Vranje juče, danas, sutra... FOTO Saša Stojković Vranje juče, danas, sutra... FOTO Saša Stojković

Glavni razlog promene je usklađivanje pojedinih delova sa novim zakonima, a Dejan Tričković, predsednik Skupštine Vranja, pojašnjava da se Statut menja samo u jednom delu i to onom koji se odnosi na Vranjsku Banju.

- Suština najavljenih izmena je da se olakša rad ljudima u gradskoj opštini Vranjska Banja i da ona polako dobija veću  autonomiju u radu.

Javna rasprava će trajati u zakonskim okvirima i u interesu nam je da ona protekne što bolje i da svoje predloge, kako bi ta izmena Statuta bila celovita, trajna i funkcionalna
- najavljuje Tričković.

Institucionalnu potvrdu izmene u Statutu grada trebalo bi da dobiju na nekoj od narednih sednica Skupštine Vranja.

Tričković ukazuje da je najveći problem u funkcionisanju opštine Vranjska Banja nepostojanje određenih službi u okviru gradske opštine, što otežava rad zaposlenima, a prvenstveno onemogućava građanima da dobiju adekvatne usluge od strane lokalne samouprave.

- U takvoj situaciji službenici iz Banje dolaze u Vranje, gde odrađuju posao, to nekad nije problem, ali češće jeste.

Primera radi, u Banji ne postoji finansijska služba koja će im obračunati neka plaćanja i davanja.

Obično se kod promene ovakvih akata  misli na nova radna mesta i zapošljavanje, ali nama to uopšte nije cilj, već pre svega povećanje funkcionalnosti gradske opštine, a sve u službi građana
- poručuje  Tričković.

U cilju bolje funkcionalnosti opštine, izmenama Statuta grada Vranja, daće se i predsedniku banjske opštine  veća ovlašćenja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: