VRANJE: MOBILNI KONTEJNER za migrante

Lokalne vesti - Utorak 04.07.2017 - 11:26

Švajcarsko „Udruženje za slobodne granice“ (Borderfree Association) transportovalo je iz preševskog izbegličkog kampa kontejner za potrebe migranata u prihvatnom centru u bivšem Motelu Vranje, saopštila je ta organizacija.

Sa lica mesta FOTO FB strana borderfree Sa lica mesta FOTO FB strana borderfree

Ovaj montažni objekat biće korišćen za časove stranih jezika i aktivno korišćenje slobodnog vremena migranata u kampu u Vranju.

„Udruženje za slobodne granice“, koje se bavi aktivnostima u oblasti ljudskih prava, već je od ranije prisutno u Preševu, a u Vranju je počelo sa radom nedugo nakon otvaranja prihvatnog centra u nekadašnjem Motelu.

Migrantima u Vranju organizuju časove učenja engleskog i nemačkog jezika, a do sada se ova mini škola održavala u menzi prihvatnog centra.

Časovima su obuhvaćene sve starosne grupe migranata oba pola.
 

- U budućem periodu, bićemo u Vranju svakog ponedeljka, srede i petka popodne.

Pored toga, ovde je transportovan kontejner iz Preševa, a sa njime i razne igre i knjige.

Nadamo se da ćemo moći da ljudima ovde pokažemo da su i dalje deo porodice „Udruženja za slobodne granice“ i da ih nismo zaboravili
– stoji na zvaničnoj Fejsbuk stranici švajcarskog udruženja.

 

 

„Borderfree Association“ je zimus u preševskom prihvatnom centru otvorio mobilnu stomatološku kliniku, prvu takve vrste u Srbiji.

Prihvatni centar u Vranju, u objektu nekadašnjeg Motela Vranje otvoren je krajem maja i, prema poslednjim podacima Komeserijata za izbeglice, u njemu trenutno boravi 134 migranata.

Tu su uglavnom smešteni prognanici iz Avganistana, pretežno porodice sa decom.

Prihvatni centar za migrante u objektu nekadašnjeg Motela Vranje trebalo bi da uskoro dobije i montažni vrtić za decu, zahvaljujući Fondaciji „Ana i Vlade Divac“.

To će takođe biti montažni objekat koji ima za cilj da posluži kao prostor gde će boraviti deca u okviru prihvatnog centra u Vranju, a za rad sa njima će biti angažovana i stručna lica.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: