Vranje: Mobingovali lekare zbog kontakta sa medijima

Lokalne vesti - Petak 04.04.2014 - 09:39

Zbog priče na OK Radiju pod nazivom “Vranjsko zdravstvo na infuziji”, pojedini lekari prethodnih dana saslušavani su od strane načelnika odeljenja i rukovodstva ZC Vranje, a neki su morali da sastavljaju i pisane izjave.

Odeljenje Ginekologije u Vranju Odeljenje Ginekologije u Vranju

Pod pretpostavkom da su oni neimenovani sagovornici u tekstu, kako kažu, “trpeli su psihičke torture od strane svojih nadređenih” i na dalje im je zabranjena bilo kakva komunikacija sa novinarima.

Upravnik bolnice Zvonimir Đorđević kaže da on nema veze sa odlukom Zdravstvenog centra da pojedini lekari pišu izjave povodom teksta objavljenog 31. marta ove godine.

– Jesam informisan o tome da su pojedini lekari pisali izjave, ali verujte da ja niti znam nešto o tome, niti sam umešan u celu tu priču – kratko je odgovorio Đorđević.

Novinari OK Radija pokušali su da razgovaraju i sa generalnim direktorom ZC Vranje Vladimirom Stamenkovićem povodom najnovijeg dešavanja, ali se on dva dana nije javljao na telefon.

Kako se nezvanično saznaje, on lično je potpiisao naredbu da lekari napišu pomenute izjave.

Iza toga OK Radio je pokušao da u vezu sa Stamenkovićem stupi preko odeljenja za odnose s javnošću, gde je jasno saopšteno da se ZC  neće izjašnjavati po ovom pitanju dok mu novinari OK Radija ne budu dostavili imena svih lekara koji su pomenuti u tekstu i koji tvrde da sada imaju problem.

– Rukovodstvo centra ne može da priča na pamet bez imena tih lekara.

Dok nam ne dostavite spisak tih doktora, direktor centra se neće izjašnjavati.

To bi bilo isto kao da Vam učiteljica kaže kako su Vaša deca pretukla neimenovanu decu i da ih zbog toga sankcioniše bez navođenja imena te dece – stručno je uporedila Beba Kanački iz odeljenja za odnose s javnošću ZC.

Takođe, sva obaveštenja o stvarima koje trudnice treba da kupe prilikom dolaska na porođaj, a koje treba ZC da obezbedi, uklonjena su dan nakon objavljivanja pomenutog teksta.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: